Macron ide dolu vodou
20 | 03 | 2023 I Milan Laca

Macronov rating v rámci dôchodkovej reformy klesá na rekordné minimum.

Popularita francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona klesla v rámci dôchodkovej reformy na rekordne nízku úroveň. Informuje o tom Journal du dimanche, s odvolaním sa na prieskum Francúzskeho inštitútu verejnej mienky.
Málo spokojných

Rating hlavy štátu za posledný mesiac klesol o štyri body. S prácou politika je v súčasnosti spokojných len 28 percent opýtaných. Tento ukazovateľ je najnižší od začiatku roka 2019, keď pre krízu „žltých viest“ začal klesať.

Francúzi pritvrdili! Macrona chcú sťať! (VIDEO)
Pouličné protesty proti dôchodkovej reforme pokračovali v sobotu (18.3.) po celom Francúzsku. V Paríži poriadková polícia použila na rozohnanie davu slzotvorný plyn, zatiaľ čo niektorí demonštranti podpaľovali smetiaky. Niektorí demonštranti... Čítať ďalej
19 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Obľúbenejšia premiérka

Pokiaľ ide o popularitu, Macron začal zaostávať za francúzskou premiérkou Elisabeth Bornovou. Jej hodnotenie je 29 percent.

Demonštrácie

18. marca zadržala polícia v Paríži 122 ľudí za protesty proti zvyšovaniu veku odchodu do dôchodku. Na zhromaždení sa zúčastnilo len asi 4 tisíc 200 ľudí. Na demonštráciách proti dôchodkovej reforme v celom Francúzsku sa 31. januára zúčastnili takmer tri milióny ľudí. Prvé zhromaždenia proti dôchodkovej reforme vo Francúzsku sa konali 19. januára. Potom vyšlo do ulíc viac ako milión ľudí.

Treba robiť!

Prezident Emmanuel Macron dávnejšie povedal, že ak si chcú počas krízy udržať rovnakú životnú úroveň a poberať dôchodky, budú musieť Francúzi viac pracovať. Dodal, že do roku 2027 bude Francúzsko potrebovať na financovanie dôchodkov 10 až 12 miliárd eur.

Pri útokoch na Nordsteam vietor fúka zo severu (VIDEO)
Poslanec za AfD Tino Chrupalla v nemeckom Bundestagu hovorí o nečinnosti vlastnej vlády pri vyšetrovaní útokov na NordStream a je podľa neho čas na potenciálne prehodnotenie vzťahov so súčasnými spojencami. Tvrdí, že tí sú totiž zainteresovaní na... Čítať ďalej
19 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme