Francúzi pritvrdili! Macrona chcú sťať! (VIDEO)
19 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová

Pouličné protesty proti dôchodkovej reforme pokračovali v sobotu (18.3.) po celom Francúzsku. V Paríži poriadková polícia použila na rozohnanie davu slzotvorný plyn, zatiaľ čo niektorí demonštranti podpaľovali smetiaky. Niektorí demonštranti skandovali, že chcú francúzskemu prezidentovi sťať hlavu. "Ľudovít XVI., Ľudovít XVI. bol sťatý! Macron, Macron, môžeme to urobiť znova!" Kričali.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa rozhodol prijať kontroverznú dôchodkovú reformu, ktorá zvyšuje vek odchodu do dôchodku na 64 rokov bez parlamentného hlasovania. V reakcii na to sa do ulíc Paríža vybralo tisíce ľudí! Francúzska polícia zasahovala už vo štvrtok (16.3) večer aj slzotvorným plynom a vodným delom! Protesty neutíchali ani v sobotu (18.3), keď Francúzi pritvrdili.

VIDEO: FRANCÚZI VEDIA AKO NA TO! Polícia ich rozháňala vodným delom a plynom
Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa rozhodol prijať kontroverznú dôchodkovú reformu, ktorá zvyšuje vek odchodu do dôchodku na 64 rokov bez parlamentného hlasovania. V reakcii na to sa do ulíc Paríža vybralo tisíce ľudí! Francúzska polícia... Čítať ďalej
17 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Hnev vo Francúzsku narastá každým dňom viac a viac

Úrady odvtedy zakázali zhromaždenia na parížskom námestí Concorde a neďalekom bulvári Champs-Elysées, kde už, ako sme informovali vyššie došlo k stretom medzi demonštrantmi a políciou.

V sobotu ale pokračovali protesty na juhovýchode hlavného mesta.

ÚRADY ODÔVODNILI ZÁKAZ ZHROMAŽĎOVANIA EXISTENCIOU "VÁŽNEJ HROZBY PRE VEREJNÚ BEZPEČNOSŤ A VEREJNÝ PORIADOK". NIEKOĽKO STANÍC METRA V OKOLÍ CENTRA MESTA BOLO Z BEZPEČNOSTNÝCH DÔVODOV ZATVORENÝCH.

Protesty sa konali v sobotu okrem iného v mestách Marseille, Toulon, Brest, Caen, Saint-Étienne, Compiegne, Bordeaux a Montpellier. V Nantes sa tisíce ľudí objavili aj na výzvu federácie odborových zväzov CGT, postavili barikády a zapálili oheň v uliciach.

Demonštranti skandovali, že francúzskej hlave štátu zotnú hlavu

Videá na sociálnych sieťach ukazujú, že v posledných dňoch protestujúci dav spieval aj o sťatí Emmanuela Macrona.

Ľudovít XVI., Ľudovít XVI. boli sťatí! Macron, Macron, môžeme to urobiť znova!

– možno počuť na videu.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik