Nielen o sliepkach „Pulitzerkách“, o blázinci a o voľbách
19 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Na rozdiel od blázinca, v ktorom sa ktosi kohosi pokúša liečiť, sa v našom slovenskom blázinci pokúšajú mnohí samozvaní jedinci, ale aj od ústavy utrhnuté kolektívne orgány, dostať ešte ako tak relatívne nenarušených jedincov do kazajky a tapacírovanej (spisovne čalúnenej) miestnosti. Alebo priamo, ako vravia, do basy. Sú iba dva spôsoby, ako tomu uniknúť. Utiecť za hranice, alebo sa pokúsiť o zmenu vo voľbách.

Za hranice? A kam a za čo? Dovoliť si to môže niekto, kto má ranč napríklad v Austrálii, alebo niekto, kto má privát v Dubaji. Alebo niekto, kto poberá polovicu života plat europoslanca, alebo niekto, kto si užíval výhody straníckych trafík v nejakom predstavenstve alebo v dozornej rade. Alebo niekto, kto iba tak, „čestnou prácou“ nadobudol do súkromného vlastníctva polovicu budov v okresnom meste. Ale podľa daňového priznania je bezdomoverc. To je presne ako s neletuschopnými „šrotmi“ Migmi, ktoré majú zrazu zázračne zvádzať ostré bojové manévre na ukrajinskom nebi. A nebodaj odtiaľ ešte vyhnať ruské letectvo.

Zmena vo voľbách je asi tak reálna, ako strojnásobenie platov

Každý o nej hovorí, každý si ju želá, ale nevidieť nikoho, kto by sa o ňu aj reálne snažil. Až na ojedinelé výnimky, možno dokonca iba výnimku. Zatiaľ ju nemenujem. A ak má byť zmenou iba výmena jedných psychopatov inými diletantmi, potom to zmena určite nebude taká, ktorá niečo aj zmení. Voľby sa predsa nemôžu začínať vyhláseniami typu „s tým nie a s tamtým určite nie“. Tak dávame jedinečnú šancu zlepencom najrôznejšieho druhu, pozbieranému politickému smetiu na jednej kandidátke. Koľko malo politických subjektov na kandidátke také OĽaNO? A keď vidím, kto všetko sa na straničkách s promilovým výtlakom chce dostať do parlamentu, už teraz mi je zle. A takých je tak v koalícii, ako aj v opozícii naozaj neuveriteľné množstvo.

Táto ponuka ma má pritiahnuť k voľbám?

Rozprávajú nám, aké dôležité pre nás je, aby sme zvolili práve ich a nie tých iných. Vážení a prečo voliť práve vás, keď už teraz ukazujete, ako sa nielenže neviete, ale ani nechcete dohodnúť? Už teraz, v predvolebnom čase? Čo budete robiť po voľbách? Vy si fakt myslíte, že vaša volebná atraktivita je v tom, že nám sväto-sväte zarecitujete už teraz s tým nie a s tamtým nie? Potom fakt nemám chuť ísť voliť, lebo už teraz mi vnucujete to, čo je zaujímavé pre vás, ale nedozvedám sa od vás nič, čo by bolo zaujímavé pre mňa. A v mene akejsi „demokracie“ a nestratenia „demokratického potenciálu určite nebudem voliť zlepence, ktoré majú na kandidátkach absolútne nezaujímavý, až dokonca odpudivý politický odpad aktuálnej volebnej sezóny. Nie som tak bohatý, aby som si kupoval šmejdy, platí aj v tomto prípade.

Koniec nahováracích tančekov!

Neviem, z akého dôvodu, prečo vlastne politici i celé politické strany lietajú po dvorku tak, ako ich naháňa pár mainstreamových sliepok. Celé naruby. Štyri či päť pseudonovinárok sa neustále vypytuje „s kým pôjdete po voľbách a s kým nie“, lebo majú obsedantnú poruchu a musia neustále nejakú vládu skladať či naopak rozkladať. Vážení i menej vážení politici, nechajte, prosím, prosím, priam žiadam, skladanie vlády na voličov. Je to ich právo, ktoré vyjadruje ich účasť na moci aspoň raz za štyri roky. Kam sme došli, keď sme mainstreamu umožnili skladať moc, vidíme teraz. Prezidentka, ktorá si zo svojich povinností a právomocí vyberá iba hrozienka, vláda, ktorá zničila samú seba a parlament, ktorý už nie je schopný rozhodnúť ani len o hite jeho volebnej sezóny - o potratoch. A to, že nám táto svätá trojica necháva pomedzi prstami tiecť miliardy z Únie na smetisko dejín, namiesto toho, aby sa postarala o ich využitie pre nás, občanov, jej nijako nevadí.

Takže ešte raz

Ak budem niekoho počuť, že len preto, aby bol milučký pred mainstreamovou hydinárňou, bude verejne tvrdiť že po voľbách s tým áno, s tým možno a s tým nie, nevolím ho. Pretože pre mňa je to signál, že ten niekto chce byť pekný pre sprosté médiá a vôbec ho nezaujíma volič. Nebudem voliť nikoho, kto bude mať kandidátky pozliepané z polpercentných strán, pretože toho pol percenta je vyjadrením voličov, že ich proste v politike nechcú. Nebudem voliť nikoho, kto si dá na kandidátky neúspešné politické recykláty, prezlečených straníkov či zjavných kariéristov, hoci aj politických panicov. Kto chce odo mňa volebný hlas, nech sa toho vyvaruje! Ja k voľbám nemusím naklusať ako mainstream píska, ja tam môžem ísť a voliť tak, ako ja chcem.

Ale môžem sa aj odsťahovať.

Navždy.

A nechať tu vyvraždiť sa navzájom a definitívne politizujúcich novinárov hlavného prúdu s majiteľmi pravdy na strane politikov.

Potom sa možno raz bude dať vrátiť.

Eduard Chmelár: ČAPUTOVÁ SA SCHOVALA ZA VLÁDNE GATE
To, čo Slovensko momentálne zažíva, je také extrémne pošliapavanie Ústavy SR ako základného zákona tejto republiky, že to otriasa samotnými základmi štátnosti a právneho štátu. Niečo tak strašné a nepredstaviteľné si nedovolil ani Vladimír Mečiar.... Čítať ďalej
18 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik