Heger s Naďom mieria k požiaru v Štiavnici! Situácia je VÁŽNA (Galéria)
18 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Na miesto rozsiahleho požiaru v Banskej Štiavnici, ktorý v centre mesta vypukol v sobotu dopoludnia, budú okamžite nasadení aj príslušníci Ozbrojených síl SR. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva obrany SR.

"Okrem vojenských hasičov budú nasadení aj vojaci, ktorí budú pomáhať s vynesením dokumentov z miestneho archívu a kultúrnych pamiatok z neďalekého múzea pre prípad, že sa požiar rozšíri," uviedol rezort obrany. Na miesto udalosti smeruje dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď a dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger.

Požiar na námestí v Banskej Štiavnici vypukol v dopoludňajších hodinách v historickej budove, v ktorej sídli známa turistická atrakcia, postupne sa rozšíril na štyri budovy v centre mesta. Na mieste zasahujú desiatky profesionálnych aj dobrovoľných hasičov.

Eduard Heger, foto: FB/Dag Daniš
Jaro Naď, foto: FB/Jozef Viktorín

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Jiří Paroubek: Ja som švárna, ty si švárny ... - Čaputová a Pavel
Bola to slávna pesnička mojej mladosti od Šlitra a Suchého, ktorá začínala slovami: „Ja som švárna, ty si švárny, aký sme to krásny pár, aký sme to krásny pár…“ (ďalší text už by som asi z hlavy dokopy nedal). Ale pre charakteristiku prvej... Čítať ďalej
18 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik