Počasie nás prekvapí! Pozrite, kam až vystrelia teploty
18 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Zima je už definitívne za nami! Slovensko má pred sebou ďalšiu vlnu nezvyčajne teplého počasia. V nadchádzajúcich dňoch sa teploty dostanú poriadne vysoko a budú opäť nad hranicou dlhodobého normálu. A počasie v úvode nového týždňa nás všetkých vyzlečie z kabátov, informuje imeteo.sk.

Zima je už definitívne za nami. Posledným zimným dňom bol 28. február. Aktuálne už klimatológovia vyhodnocujú toto obdobie a vieme s určitosťou povedať, že tohtoročná zima bola jedna z najteplejších v histórii.

Vyhliadky počasia aj pre Slovensko naznačujú suché a veľmi teplé počasie, ktoré už v týchto chvíľach štartuje.

Slnečný a teplý víkend

Pred nami je príjemný víkend. Počasie totiž ovplyvňuje rozsiahla oblasť vysokého tlaku vzduchu, ktorá k nám súčasne pumpuje teplý vzduch.

Na celom Slovensku bude jasné až polojasné počasie bez zrážok. Pri slnečnom počasí budú teploty stúpať na príjemné hodnoty. Maximálne denné teploty sa na našom území dostanú na +7 až +15 °C. V nedeľu môžu teploty v najteplejších oblastiach Slovenska prekročiť aj hranicu +15 °C.

Jiří Paroubek: Ja som švárna, ty si švárny ... - Čaputová a Pavel
Bola to slávna pesnička mojej mladosti od Šlitra a Suchého, ktorá začínala slovami: „Ja som švárna, ty si švárny, aký sme to krásny pár, aký sme to krásny pár…“ (ďalší text už by som asi z hlavy dokopy nedal). Ale pre charakteristiku prvej... Čítať ďalej
18 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Teploty pôjdu až nad +20 °C

Ešte príjemnejšie počasie nás čaká od začiatku nového týždňa. Teploty by už v pondelok mohli na našom území vystúpiť až k +19 °C. Počasie sa však pokazí.

V pondelok by cez naše územie mal od severozápadu postúpiť teplotne nevýrazný studený front, ktorý už v pondelok popoludní prinesie na naše územie zrážky a nie sú vylúčené ani búrky.

Teplá a slnečná perióda však bude prerušená len dočasne. Ako sme spomínali, tak studený front, ktorý sa cez naše územie v pondelok presunie bude teplotne nevýrazný, čo znamená, že sa za ním neochladí a v nadchádzajúcich dňoch bude ešte teplejšie. Tešiť sa môžete na teploty, ktoré sa tento rok na našom území ešte nevyskytli.

Od utorka na našom území postupne opäť zavládne prevažne jasne až polojasné počasie a teploty sa budú dostávať aj nad hranicu +20 °C.

Najteplejšie by malo byť v závere budúceho pracovného týždňa, kedy sa denné teploty na našom území očakávajú v intervale +15 až +22 °C. 

 

vývoj počasia v nadchádzajúcich dňoch

Vývoj počasia v nadchádzajúcich dňoch

Nadchádzajúce dni tak prinesú na Slovensko teplé počasie. Ochladenie je na programe najskôr počas budúceho víkendu.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Rowlingová: Agresivita LGBT+ aktivistov rastie z roka na rok
Joan Kathleen Rowlingová napísala osem dielov Harryho Pottera a obľúbenosť hrdinu, ktorému v knihách dala život z nej urobila hviezdu. Kým si nedovolila kritizovať aktivistov LGBT+ hnutia. Vo svojom najnovšom podcaste vyhlásila, že "na tomto hnutí... Čítať ďalej
18 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik