Herec Steven Seagal sa označil za miliónpercentného Rusa
16 | 03 | 2023 I Tibor Malý

Steven Seagal sa označil za „miliónpercentného Rusa“, niekoľko týždňov po tom, ako vyšlo najavo, že mu prezident Vladimir Putin udelil medailu Rádu priateľstva za jeho prácu na podporu národa.

Seagal, ktorý je označovaný za osobitného predstaviteľa ruského ministerstva zahraničných vecí pre rusko-americké humanitárne vzťahy, sa vyjadril počas pondelkovej účasti na zakladajúcom podujatí Medzinárodného hnutia Rusov v Moskve.

Skupina bola založená s cieľom spojiť rusofilov z rôznych krajín, aby presadili pozitívnejší príbeh a pomohli zrušiť sankcie Európskej únie voči Rusku, ktoré boli sprísnené v súvislosti s inváziou krajiny na susednú Ukrajinu.

Vyrastal s ruskou kultúrou

Sedemdesiatročný Seagal, ktorý sa narodil v Michigane, na podujatí povedal o svojej výchove: „Môj otec bol čistý Rus a ja som vyrastal v čistej ruskej domácnosti, pretože moja matka bola úplne ponorená do ruskej kultúry a nemala rodičov.“

„Takže som vyrastal s ruskou kultúrou,“ pokračoval. „Vyrastal som v láske k Rusku a od malička som miloval všetko, čo som sa o ňom naučil. A pre mňa som na milión percent rusofil a na milión percent Rus.“

Herec a majster bojových umení tiež obvinil svoje rodné Spojené štáty, že vynakladajú „miliardy dolárov na dezinformácie, lži“ v kampani, ktorá sa podľa neho „snaží zdiskreditovať, demoralizovať a zničiť vznikajúcu morálku Ruska“. Je to ruská doktrína nenávisti.“

Dodal, že „viac ako polovica ľudí v Amerike v skutočnosti miluje Rusko a Rusov a vie, že im klamú“.

Steven Seagal / Shutterstock

Ocenenia

Seagalove vyjadrenia prišli niekoľko týždňov po tom, ako ruská vláda oznámila, že dostal medailu Rádu priateľstva za „veľký prínos k rozvoju medzinárodnej kultúrnej a humanitárnej spolupráce“.

Toto ocenenie, ktoré v roku 1994 založil bývalý prezident Boris Jeľcin, sa udeľuje za prácu Rusov a cudzincov zameranú na zlepšenie života ruského ľudu.

Medzi ďalšími významnými nositeľmi Rádu priateľstva Ruska boli bývalý šéf Medzinárodného olympijského výboru Jacques Rogge a Christine Lagardeová, prezidentka Európskej centrálnej banky a bývalá výkonná riaditeľka Medzinárodného menového fondu.

Bratranec zosnulej kráľovnej Alžbety II., princ Michael z Kentu, vrátil svoju medailu Rádu priateľstva po tom, ako Rusko vo februári 2022 napadlo Ukrajinu.

Hlas ľudu: Edo v škole nesedel, abecedu nevedel
"Edo v škole nesedel, abecedu nevedel," Hlas ľudu, pre Hlavný denník. Ale no! Veď nerýp doňho toľko, veď to tak celkom pravda ani nie je. Edo chodil do školy, aj čítať vedel, aj písať, aj sa podpísať vedel. Edo sa aj dobre učil, aj zmaturoval, aj... Čítať ďalej
16 | 03 | 2023 | Mária Škultétyová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik