POZOR na silný vietor v nižších i vyšších polohách
14 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

SHMÚ v utorok varuje pred silným vetrom v nižších i vyšších polohách.

Vo väčšine krajov platia v utorok výstrahy pred vetrom, na horách meteorológovia varujú pred víchricou. Platí tiež druhý stupeň výstrahy pred povodňou pre okres Michalovce. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na webe.

Doobeda treba so silnejším vetrom počítať v okresoch Námestovo, Tvrdošín, Kežmarok, Poprad a Stará Ľubovňa. Od 11.00 h do 18.00 h tiež platí výstraha prvého stupňa v celom Nitrianskom a Trnavskom kraji. Nárazovo tam môže vietor dosiahnuť až 85 kilometrov za hodinu.         

V Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji môže vo vyšších polohách vietor dosiahnuť rýchlosť v priemere od 70 do 85, nárazovo až do 135 kilometrov za hodinu.

Gustáv Murín: Prvou obeťou šialeného plánu sa stal generál Lučanský
„Žijeme šialenú dobu. Šialenec ovládol túto krajinu. Mal šialený plán. A prvou obeťou tohto plánu sa stal nevinný generál Milan Lučanský. Nemohlo by sa to stať, keby šialenec nemal bezcharakterných pomocníkov…," citát Gustáv Murín,... Čítať ďalej
13 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik