Kollár chce, aby Slovensko a Česko boli zapojené do obnovy Ukrajiny
14 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) chce, aby Slovensko aj Česko boli zapojené do povojnovej obnovy Ukrajiny. Vníma to ako kompenzáciu za pomoc. Uviedol to po utorkovom stretnutí s českým prezidentom Petrom Pavlom.

"Keď teraz pomáhame Ukrajine, tak budeme trvať na tom a požadovať to aj od nášho partnera na Ukrajine, že v prípade povojnovej obnovy budú Slovensko a rovnako aj Česká republika zapojené do obnovy," uviedol Kollár. Poznamenal, že korektná a šľachetná pomoc Ukrajine je prvým krokom. "Druhým je obnova a tam budeme trvať na tom, aby sme sedeli pri stole, aby sme naše firmy a ekonomiku mohli potiahnuť, ako kompenzáciu za pomoc," doplnil.

Na stretnutí podľa Kollára hovorili aj o aktuálnych vnútropolitických otázkach na Slovensku či o tom, akým spôsobom vláda dovládne. "Aké stanoviská budeme mať smerom k Ukrajine, k pomoci odovzdania migov, akým spôsobom sme schopní pripraviť krajinu na predčasné voľby," doplnil predseda NR SR.

Chmelár Pellegrinimu: Vráť sa na zem a spoj slovenskú ľavicu
Politológa Eduarda Chmelára tentokrát zaujalo konanie a jednanie lídra strany Hlas-SD, Petra Pellegriniho. Pretože Pellegriniho Chmelár nevidí ako nepriateľa. Už len preto, lebo jeho kultivovaný prejav by mal tvoriť základ pre politiku spoločných... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik