Čína varuje AUKUS: Vydali ste sa na NEBEZPEČNÚ CESTU!
14 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Peking zaútočil na USA, Veľkú Britániu a Austráliu! Joe Biden sa totiž pripravuje na predaj ponoriek do Canberry, informuje POLITICO.

Spojené kráľovstvo, Spojené štáty a Austrália „idú ďalej nesprávnou a nebezpečnou cestou“ s dohodou o jadrových ponorkách, uviedol v utorok hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí.

Dohoda „úplne ignoruje obavy medzinárodného spoločenstva“, povedal Wang Wenbin podľa CNN na tlačovom brífingu.

Dohoda "podnieti preteky v zbrojení, podkope medzinárodný systém nešírenia jadrových zbraní a poškodí regionálny mier a stabilitu," dodal.

V pondelok americký prezident Joe Biden oznámil svoj zámer predať Austrálii päť ponoriek s jadrovým pohonom po stretnutí s britským a austrálskym premiérom na námornej základni v San Diegu v Kalifornii.

AUKUS, Getty Images

Tento krok je súčasťou širšej aliancie „AUKUS“, ktorej cieľom je posilniť americkú, britskú a austrálsku prítomnosť v Indo-Pacifiku – najmä s cieľom čeliť vzostupu Číny v regióne.

Na otázku, či Čína bude považovať dohodu o ponorkách za akt agresie, Biden podľa agentúry Reuters odpovedal „nie“ .

Hovorca britského premiéra Rishi Sunaka v reakcii na poznámky pre čínske ministerstvo zahraničných vecí v utorok uviedol: "Program AUKUS nie je o žiadnej krajine." 

Kanadská ministerka zahraničia PRIZNÁVA: Cieľom je ZMENA REŽIMU V RUSKU!
Kanadská ministerka zahraničia Mélanie Joly priznala, že cieľom kanadskej vlády nie je len to, aby Rusko opustilo Ukrajinu, ale aj zvrhnutie samotnej vlády ruského prezidenta Vladimira Putina, informuje americký portál Breitbart. Feudovský... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik