Andrej Danko: Ukrajine pomáhajme, nezbrojme
14 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Je tradíciou, že novo zvolený český a slovenský prezident ako prvú vykonajú návštevu v „bratskom“ štáte. Český na Slovensku, slovenský v Česku. Návštevu Petra Pavla na Slovensku si všimol aj Andrej Danko, predseda SNS.

Danka zaujalo vyhlásenie o zrade veľmocí. Podľa neho by prezidentke mal niekto vysvetliť, že s Ukrajinou nás neviažu žiadne dohody. Danko pritom nikdy nebol proti humanitárnej pomoci pre Ukrajinu, pretože konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou nie je náš konflikt a má svoju históriu. Dankovi sa tiež vyčíta, že len rozpráva o svojich kontaktoch v Rusku, no nezasiahne.

Pavel v Bratislave

„Zuzana Čaputová a Petr Pavel povedali, že nesmieme zradiť Ukrajinu tak, ako nás zradili mocnosti v Mníchove v roku 1938. Mohol by jej niekto vysvetliť, že Československo malo podpísanú dohodu s mocnosťani? Ukrajina, pán Pavel a pani Čaputová, nie je v EÚ, ani v NATO a nemáme s ňou žiadnu dohodu. Pomáhajme humanitárne a neriskujme so zbraňami,“ apeluje Danko opätovne na hlavu štátu.

&set=a.403116571173408

Andrej Danko: Rusi a Ukrajinci majú historický problém (VIDEO)
Predseda SNS Andrej Danko sa netají tým, že má priateľské kontakty aj na ruské politické špičky. „Putin chráni Rusko. Biden chráni USA. Zelenskyj chráni Ukrajinu, tak si chráňme aj my to svoje, Slovensko. Bez toho nám nikomu nebude lepšie,“ ... Čítať ďalej
02 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Pomáhajme, nezbrojme

„Problém na Ukrajine nevznikol 24. februára minulý rok, je to dlhodobý problém. Je dôležité nepodporovať tento konflikt. Pomáhajme každému Ukrajincovi, pokiaľ to nie je Ukrajinec, ktorý dobije Slováka. Ale zbrane tam nedodávajme,“ hovorí predseda SNS.

„Nehovorím o tom, aby sa to neriešilo. Ale dodávať zbrane si tam dnes nedovolí Macron. Aj Biden povedal, že ešte nie je čas dodávať F-16-tky,“ upozornil Danko s tým, že keď sa postavíme na niektorú stranu, máme problém. Konflikt by si mali Rusko a Ukrajina vyriešiť medzi sebou.

Nemá mandát

Andrejovi Dankovi sa často vyčíta, že napriek tomu, že hovorí o svojich priateľských vzťahoch „na každú svetovú stranu“, nijako nezasiahne a tie vzťahy nevyužije. Danko oponuje, že bez nejakého mandátu nemôže sám od seba vyvíjať nejakú aktivitu napríklad v prospech výhodnejších cien plynu. Každopádne si myslí, že ako Biden chráni Ameriku, Putin Rusko, Zelenskyj Ukrajinu, my by sme si mali chrániť Slovensko.

A. Danko: Žiadne peniaze nám nestoja za to, že tu budú padať rakety (VIDEO)
Andrej Danko (predseda SNS) sa často prezentuje svojim priateľským postojom voči Maďarsku a niektorým Orbánovým krokom. V niektoré príklady si však vzal aj z Poľska. Mnohí mu vytýkajú, že si z Orbána robí akúsi modlu. <iframe width="560"... Čítať ďalej
22 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme