Taraba: Svet sa začína prikláňať k Rusku!
14 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Opozičný poslanec parlamentu Tomáš Taraba (ŽIVOT-NS) upozorňuje, že politický Západ v globálnom ideologickom súboji začína prehrávať. Taraba to demonštruje na grafe, ktorý znázorňuje zmeny vo vnímaní obyvateľov globálneho juhu - Južnej Ázie, Juhovýchodnej Ázie, Afriky, či Južnej Ameriky.

Postoje sa začínajú meniť

„Čoraz viac štátov sa začína odkláňať od pozície Západu a prikláňajú sa k Rusku alebo sú neutrálni,“ uviedol Taraba na sociálnej sieti.

Podľa politika Západ vyvinul za tento rok enormné úsilie - diplomatické i ekonomické, aby všetky krajiny zdielali postoj Západu a pridali sa k izolácii Ruska. "Po roku je stav taký, že postoj Západu zdiela počet štátov, kde žije približne 35% svetovej populácie. Ostatné štáty majú vlastný postoj."

A západ sa o zabezpečenie svojho celosvetového vplyvu snaží naozaj výrazne. Je to viditeľné nielen v politickej, ale aj v kultúrnej oblasti. A dlhodobo. Jedným z problémov môže byť to, že politici ako Rastislav Káčer, alebo Jaroslav Naď, začínajú byť v presadzovaní „mimoslovenských“ hodnôt až príliš priamočiari.

 

"Tento graf ukazuje, že schopnosť Západu vnútiť svoj postoj iným, klesá a naráža na limity. Je to potvrdenie o existencii multipolárneho sveta, kde je realitou, že iní sú z rôznych dôvodov ochotní ísť vlastnou cestou," uzavrel Taraba.

Multipolárny svet

Otázkou ďalších rokov bude napríklad to, či si USA dokážu udržať svoju latentnú unipolariutu . A či sa svet preklopí do multipolárneho usporiadania. V takomto usporiadaní by sa za svetové veľmoci pravdepodobne považovali ešte Čína, prípadne Rusko.

Uhrík vyslal jasný odkaz k prezidentke
Dnes sa začala oficiálna dvojdňová návšteva nového prezidenta Českej republiky P. Pavla na Slovensku. Jeho prvé kroky viedli do prezidentského paláca. No ďalší jeho program, zarazil mnohých. Medzi nimi aj M. Uhríka (Republika), ktorého otázka... Čítať ďalej
13 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik