Hypersonické strašidlo zabralo
14 | 03 | 2023 I Milan Laca

USA kúpia hypersonické rakety.

Pentagon: Americká vláda sa na budúci rok rozhodla kúpiť 24 hypersonických rakiet.
Rýchlo nakúpiť

Ameická vláda sa dohodla na obrannom rozpočte na budúci rok. V rámci neho plánuje minúť 11 miliárd dolárov na nákup vysoko presných smrtiacich zbraní, vrátane 24 hypersonických rakiet. Uvádza sa to na internetovej stránke Pentagonu. Pentagon citoval vyhlásenie jeho šéfa Lloyda Austina, ktorý hovorí, že odstrašovanie zostáva základným kameňom obrany krajiny.

Svet by mal byť opatrný, keď sa americkí obchodníci so zbraňami smejú
Aké veľké je riziko vojny vo svete? Odpoveď je ľahká. Stačí sa práve teraz iba pozrieť na celkové množstvo amerických výdavkov na zbrojenie, aby sme si zhruba urobili správny úsudok. USA majú najsilnejší vojenský priemysel na svete so schopnosťou... Čítať ďalej
13 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Ďalší vývoj

Okrem toho plány rezortu obrany zahŕňajú ďalšie testovanie takýchto rakiet, spolu s inými zbraňami dlhého doletu. Oznámenie prichádza v čase, keď  denník The Washington Post uverejnil správy o obavách vlády USA  z ruských hypersonických rakiet Kinžal. Ich použitie v priebehu bojov na  Ukranine "zvyšuje úzkosť" z vylepšeného arzenálu Moskvy.

Bude nový rozpočet

Americké ministerstvo obrany predloží Kongresu žiadosť na nákup a financovanie vojenského rozvoja v roku 2024 v celkovej výške viac ako 300 miliárd dolárov. Zástupcovia Republikánskej strany, ktorá kontroluje Snemovňu reprezentantov Kongresu USA, zároveň vyhlásili, že sa nechystajú akceptovať návrh rozpočtu, ktorý pripravila administratíva Joea Bidena. Dokument označili za „mŕtvorodený“.

Astronomické výdavky 

Výdavky americkej vlády na nákup streliva v roku 2024 vzrastú o 12 % v porovnaní s rokom 2023. Podľa námestníčky ministerky obrany Kathleen Hicksovej, budú výdavky na muníciu v roku 2024 predstavovať 30,6 miliardy dolárov.

Schyľuje sa k ďalšej vojne?
Global Times: USA aktívne rozpútavajú novú vojnu. Americká militaristická zahraničná politika hrozí vyprovokovaním vojny s Čínou Zničená diplomacia Zahraničná politika USA, posunutá na vojenskú úroveň kvôli záujmom obranného priemyslu, viedla k... Čítať ďalej
12 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik