Zelenskyj dostal po nose, od Oscarov má stopku
12 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Šéf ukrajinského ministerstva zahraničia Kuleba komentoval odmietnutie Zelenského prejavu zo strany organizátorov udeľovania ceny Oscar ako "pokrytectvo". Informácie priniesol web eadaily.com.
 

Organizátorov americkej filmovej ceny "Oscar" kritizoval Kyjev za to, že odmietli vystúpiť počas odovzdávania cien šéfovi kyjevského režimu Vladimirovi Zelenskému. Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba nad tým podľa citovaného webu vyjadril rozhorčenie v rozhovore pre nemecký denník Bild. Organizátori „Oscara“ sa podľa jeho názoru zachovali pokrytecky.

Kto nesúhlasí, je v "neporiadku"

„Len hovorím, chlapci, ak budete udeľovať ceny za film o vojne a neuvedomíte si, že keď pijete šampanské, oblečení v krásnych šatách a diamantoch a nechcete počúvať skutočný vojnový príbeh, potom s vami niečo nie je v poriadku." Povedal podľa webu eadaily.com minister Kuleba. Zelenskému už druhýkrát odopreli prejav na Oscaroch. Dôvody odmietnutia neboli špecifikované.

Prefarbený koberec

95. ročník odovzdávania cien Akadémie sa uskutoční 12. marca. Prvýkrát od roku 1961 nebude koberec na Oscaroch červený, rozhodlo sa o prefarbení na farbu šampanského. Organizátori to podľa citovaného zdroja vysvetlili tým, že chceli z podujatia urobiť "večernú akciu".

Zníženie závislosti od Číny: Chystá sa nová dohoda medzi USA a EÚ
Ohlásený plán medzi USA a EÚ na dosiahnutie obchodnej dohody o kritických nerastoch, ktorej cieľom je „znížiť ich závislosť od Číny“, je ďalším nátlakom zo strany USA. Majú sa zamerať na popredné čínske priemyselné odvetvia prostredníctvom krokov,... Čítať ďalej
12 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik