Poľsko buduje super armádu
13 | 03 | 2023 I Milan Laca

The Telegraph: Poľsko začalo budovať najväčšiu armádu v Európe.

Varšava spustila prezbrojovaciu kampaň, s cieľom vytvoriť najväčšiu armádu v Európe, ktorá bude čeliť Rusku. Informuje o tom The Telegraph.

Veľké plány

Podľa novín, plánujú vynaložiť na obranu 4 percentá HDP, čo v porovnaní s ostatnými krajinami NATO dvojnásobne prevyšuje takéto výdavky. Krajina sa chystá kúpiť najmä tisíc juhokórejských hlavných bojových tankov K2 a 250 amerických tankov Abrams M1A2 SEPV3. V tomto prípade sa Poľsko stane vlastníkom najväčších tankových divízií v Európe a prekoná Veľkú Britániu, ktorá má 227 tankov. Krajina sa zároveň chystá nakúpiť zbrane za viac ako 117 miliárd dolárov.

Americký "jadrový" bombardér nad hranicou Ruska
Americký jadrový bombardér v sprievode poľských stíhačiek letel včera pozdĺž hranice s Ruskom. Informuje ukrajinský web strana.news. V sobotu 11. marca uskutočnil americký bombardér B-52 spoločný prelet s poľskými stíhačkami. Podľa služby... Čítať ďalej
12 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Čo ešte

Okrem toho plánujú posilnenie poľskej armády o 600 samohybných delostreleckých systémov K-9, 18 viacnásobných odpaľovacích rakiet HIMARS(MLRS) s 9 000 raketami, 288 delostreleckých systémov K239 Chunmoo, 96 vrtuľníkov AH-64 Apache a 48 FA. - 50 bojových lietadiel. Poliaci tiež doplnia výzbroj armády viac, ako tisíckou vozidiel pechoty Borsuk. Okrem toho sa hovorí o zámere zvýšiť stav armády republiky na 300 tisíc mužov.

Idú stavať zbrojovku

Poľsko tiež rokuje so Spojeným kráľovstvom o výstavbe „veľkej zbrojovky“, ktorá bude okrem iného vyrábať a opravovať zbrane pre Ukrajinu.

Nemci vraj zatĺkajú o plynovode
Evrensel: Nemecko tají dôkazy o účasti USA na útokoch Nord Stream. Nemecko skrýva dôkazy, že sa Spojené štáty podieľali na sabotáži Nord Streamu. Napísal to turecký novinár z magazínu Evrensel Yucel Ozdemir. Náhoda? Podľa jeho názoru nie je... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme