Čína je horúcim miestom pre investície
12 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová

Generálny riaditeľ spoločnosti Audi AG Markus Duesmann, jeden z prvých generálnych riaditeľov veľkej globálnej firmy, ktorý navštívil Čínu od optimalizácie opatrení na kontrolu epidémie, uviedol, že je vysoko presvedčený o silnom rastovom potenciáli čínskeho trhu.

Duesmann navštívil Changchun, severovýchodnú čínsku provinciu Jilin, kde Audi uskutočnilo značné investície, povedal v piatok pre Global Times.

"Cieľom mojej návštevy Číny je posilniť moje väzby s čínskymi partnermi," povedal. "Musíte zažiť trh osobne a potom spoznáte jeho jedinečnosť."

Spoločnosť je zastúpená v Číne prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Audi China v Pekingu, SAIC Volkswagen v Antingu/Šanghaji a spoločného podniku FAW-Volkswagen so sídlom v Changchune.

Audi začalo s výstavbou svojho prvého závodu iba na výrobu elektrických vozidiel v Changchune v severovýchodnej čínskej provincii Jilin v rámci rozširovania svojho miestneho portfólia elektronických produktov a buduje nový výrobný závod pre plne elektrické modely Audi.

S investíciou 2,6 miliardy eur (2,77 miliardy dolárov) má byť závod dokončený v roku 2024. Je navrhnutý tak, aby vyrábal viac ako 150 000 vozidiel ročne na základe platformy OOP, ktorú Audi vyvinulo s Porsche.

Americký "jadrový" bombardér nad hranicou Ruska
Americký jadrový bombardér v sprievode poľských stíhačiek letel včera pozdĺž hranice s Ruskom. Informuje ukrajinský web strana.news. V sobotu 11. marca uskutočnil americký bombardér B-52 spoločný prelet s poľskými stíhačkami. Podľa služby... Čítať ďalej
12 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

"Spoločnosť Audi FAW NEV ukazuje záväzok Audi voči Číne. Len s odhodlaním a rýchlosťou môžeme vytvárať zázraky," dodal Duesmann.

Spoločnosť sa bude naďalej spájať s miestnymi partnermi, aby položila základy pre svoj ďalší rozvoj, uviedol Duesmann.

"Vítame pozitívne signály vyslané na dvoch zasadnutiach Číny a vidíme, že čínske ekonomické údaje sú po tom, čo Čína zrušila kontroly epidémie, dosť povzbudivé. Som veľmi presvedčený o čínskom trhu a Audi zaznamená v Číne ďalší rast," poznamenal.

V správe o vládnej práci, ktorú v nedeľu predniesol čínsky premiér Li Kche-čchiang, sa uvádza, že Čína je pripravená urýchliť úsilie o prilákanie a využitie väčšieho množstva zahraničných investícií.

"Mali by sme rozšíriť prístup na trh a pokračovať v otváraní moderného sektora služieb. Mali by sme zabezpečiť národné zaobchádzanie so spoločnosťami financovanými zo zahraničia," povedal Li.

"Vďaka obrovskému a otvorenému trhu Čína určite poskytne ešte väčšie obchodné príležitosti pre zahraničné spoločnosti v Číne," povedal Li.

Česi povstali - "súčasní režimoví novinári sú neskutoční sráči"
"Vládni zapredanci, počúvate vôbec?" Oslovil v takmer stotisícovom dave na Václavskom námestí v Prahe novinárov z médií hlavného prúdu Petr Štěpánek, prvý podpredseda Trikolóry. V Čechách sa začína Pražská jar 2023. Viac informácií sme vybrali z... Čítať ďalej
12 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Čínu navštívil aj šéf spoločnosti Volkswagen, ale aj generálny riaditeľ kozmetickej skupiny NAOS

Šéf spoločnosti Volkswagen pre Čínu Ralf Brandstaetter tiež navštívil Čínu vo februári, keď podľa agentúry Bloomberg 28. februára navštívil automobilový závod v Sin-ťiangu, ktorý prevádzkuje dcérska spoločnosť jeho spoločného podniku so štátom podporovanou spoločnosťou SAIC Motor Corp.

Xavier Unkovic, generálny riaditeľ francúzskej dermatologickej kozmetickej skupiny NAOS, navštívil Šanghaj vo februári, dozvedeli sa Global Times. V postepidemickej ére bude význam čínskeho trhu ešte väčší, uviedol Unkovic.

"Spoločnosti, ktoré sa zameriavajú na modernizáciu výroby, uvidia v Číne viac príležitostí," povedal v piatok pre Global Times Bai Ming, výskumný pracovník Čínskej akadémie medzinárodného obchodu a hospodárskej spolupráce v Pekingu. "Spoločnosti s továrňami v Číne budú mať najväčší prospech," dodal.

Zámorské spoločnosti, s ktorými Global Times poskytol rozhovor, uviedli, že sú optimistické, pokiaľ ide o obrovský čínsky trh, a zvýšia svoje stávky v očakávaní oživenia po pandémii.

Čína sa blíži k vysokokvalitnému vývoju

Čína sa blíži k vysokokvalitnému vývoju a dvojitým cieľom v oblasti uhlíka a kľúčové priemyselné odvetvia musia urýchliť svoju transformáciu smerom k digitalizácii a dekarbonizácii, v ktorých oblastiach spoločnosť Schneider Electric vybudovala odborné znalosti na svetovej úrovni, získala špičkové technológie a nazbierala bohaté skúsenosti, povedal pre Global Times Yin Zheng, výkonný viceprezident pre operácie v Číne a východnej Ázii v spoločnosti Schneider Electric.

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Mao Ning na pravidelnej tlačovej konferencii 1. marca uviedol, že fakty dokazujú, že Čína je horúcim miestom pre investície podnikov financovaných zo zahraničia.

Podľa čínskeho ministerstva obchodu skutočné využitie zahraničného kapitálu na čínskej pevnine dosiahlo v januári 127,69 miliardy juanov (18,65 miliardy dolárov), čo je medziročný nárast o 14,5 percenta.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik