Česi povstali - "súčasní režimoví novinári sú neskutoční sráči"
12 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

"Vládni zapredanci, počúvate vôbec?" Oslovil v takmer stotisícovom dave na Václavskom námestí v Prahe novinárov z médií hlavného prúdu Petr Štěpánek, prvý podpredseda Trikolóry.  V Čechách sa začína Pražská jar 2023. Viac informácií sme vybrali z článku na webe parlamentnilisty.cz.

„Je to nekonečné zlyhanie médií hlavného prúdu, akým spôsobom sobotňajšiu demonštráciu v Prahe pokryli, respektíve skôr nepokryli,“ hovorí v citovanom článku Štěpánek a porovnáva, ako pokrývali mainstreamové médiá demonštrácie provládne.

Česko proti biede

V sobotu sa na Václavskom námestí uskutočnila ďalšia protivládna demonštrácia, tentoraz s názvom Česko proti biede. Ľudia "sa zišli, aby sa postavili biede. Aby nám už nikdy nevládli vysielači signálov, majiteľky kabelkových tankov alebo hráči vojenských simulácií na mobilných telefónoch. Aby už nikdy nevládli v tejto krajine záujmy nadnárodných korporácií, ale aby nám vládla vláda, ktorá bude mať na prvom mieste záujmy občanov Českej republiky,“ píšu parlamentnilisty.cz.

Nebol to November 89, ale..

Petr Štěpánek pre parlamentnilisty.cz: "Dajme tomu, že na Václaváku bolo sto tisíc ľudí, ďalšie desaťtisíce sa zúčastnili prostredníctvom internetu (poďakovanie za to patrí predovšetkým TV Raptor), a ďalšie a ďalšie tisíce ľudí v Českej republike problém vidia rovnako ako demonštranti."

Ako sa k akcii postavili médiá?

"Tragédia! Je to nekonečné zlyhanie médií hlavného prúdu, akým spôsobom sobotňajšiu demonštráciu pokryli, respektíve skôr nepokryli....Sú snáď dnešní demonštranti ľudia druhej kategórie? Prečo im nevenujú médiá hlavného prúdu pozornosť? Prečo ten dvojaký meter?"

Ospravedlňujem sa za britký slovník, ale poviem to. Súčasní režimoví novinári sú neskutoční sráči. Opakovane zrádzajú svoju profesiu, sú hanbou národa. Česť nemnohým výnimkám. Úplne komicky to poňali na Novinkách.cz. Namiesto priameho prenosu z Václaváku bolo súčasťou ich článku video s dĺžkou 51 sekúnd, pričom samotnej demonštrácii sa v ňom venovalo 9 sekúnd, zatiaľ čo zvyšných 42 sekúnd boli zábery na protidemonštrácii milovníkov Ukrajiny pred Národným múzeom." Citujú parlamentnilisty.cz Petra Štěpánka.

Česi žiadajú mier

Text článku pokračuje: "Presne takto reaguje nervózny totalitný režim. Aroganciou, obuškami a násilím. Vôbec sa nedivím, že ľuďom už ide tá modrožltá záplava na kadejakej budove, nieto potom na historickej budove Národného múzea, na nervy. To isté platí o bojovníckej rétorike a skutkoch našich vládnych militaristov, ktorí vedú našu krajinu do biedy. Jeden z najúžasnejších momentov sobotnej demonštrácie bol, keď Václavák skandoval: „My chceme mier!“ Počúvajú vôbec tí vládni zapredanci, čo si podstatná časť našej verejnosti o americkej proxy vojne na Ukrajine myslí?"

Pýta sa Petr Štěpánek - okrem iného - na vplyvnom opozičnom českom webe parlamentnilisty.cz.

Matovič s Káčerom sa verejne bozkávajú pod čerešňou
Pred pol rokom sám Matovič nominoval za ministra zahraničných vecí Rastislava Káčera a nešetril naň chválami. Najnovšie svojmu nominantovi vyhlásil džihád - svätú vojnu. A tak zrazu mudžáhid (osoba, ktorá svätú vojnu vedie), vytasil na Káčera... Čítať ďalej
12 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik