POZOR na silný vietor v noci! Výstrahy platia najmä pre sever
11 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Výstrahy pred vetrom platia v noci najmä pre severné okresy Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

Výstraha druhého stupňa pred vetrom platí pre okresy Tvrdošín, Ružomberok, Banská Bystrica, Poprad, Liptovský Mikuláš a Brezno do 3.00 h. "Na hrebeňoch Vysokých a Nízkych Tatier sa miestami očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 135 až 160 kilometrov za hodinu alebo priemernú rýchlosť 90 až 105 kilometrov za hodinu, to je silná až mohutná víchrica," uviedol SHMÚ.

Pred vetrom varujú meteorológovia v okresoch Kežmarok, Poprad a Brezno. Výstrahu prvého stupňa vydali do polnoci. Snehové záveje a jazyky sa môžu vyskytnúť v celom Žilinskom kraji, okresoch Kežmarok, Poprad, Stará Ľubovňa, Ilava, Považská Bystrica, Prievidza, Púchov, Banská Bystrica a Brezno. Výstraha prvého stupňa taktiež platí do polnoci.

Hasiči mali pre nepriaznivé počasie viac ako 150 výjazdov
Hasiči mali v sobotu pre nepriaznivé počasie viac ako 150 výjazdov. Najviac ich bolo v Trnavskom kraji (64), nasleduje Bratislavský (50) a Nitriansky kraj (23). TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR. Hasiči odstraňovali... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik