Videoprestrelka medzi Hlasom a Remišovou pokračuje
11 | 03 | 2023 I Eka Balaskova

Na Veroniku Remišovú (Za ľudí) a na Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR, ktoré riadi, sa v poslednom týždni zo strany Richarda Rašiho a Martina Dorčáka (obaja Hlas SD) zniesla vlna kritiky.

Tŕňom v oku boli projekty na čerpanie eurofondov ako Digitálny žiak, či zariadenie MIRRI SR a Remišová pohrozila vyvodením dôsledkov práve voči jej predchodcovi, Richardovi Rašimu. Rašiho spolustraník Martin Dorčák ju však vyzval, aby prestala klamať. Po tom, ako ju nazval hrobárkou slovenských eurofondov sľúbil zverejniť ešte niekoľko Remišovej zlyhaní. 

Digitálny žiak

V rámci projektu by malo 152-tisíc detí dostať 55 miliónov eur v poukážkach, ktoré odnesú do obchodov a odtiaľ si prinesú notebooky. 

„Spokojná bude pani Remišová, že sa zbaví dlhu, spokojní budú jej veritelia, ktorí na tom kráľovsky zarobia a spokojné budú aj deti, že majú nové notebooky,“ upozornil Martin Dorčák. Okrem toho, že sa Remišová revanšuje veriteľom jej strany, Dorčák vysvetlil, že projekt nemyslí napríklad na deti, ktoré by najviac potrebovali túto pomoc. Nemajú totiž doma pripojenie na internet, ale rodičia majú ledva na prežitie, nie ešte na programy.

Martin Dorčák: Projekt Digitálny žiak je prezlečená Remišovej predvolebná kampaň (FOTO+VIDEO)
Martin Dorčák (Hlas-SD) tvrdí, že Veronika Remišová tri roky s eurofondami nepohla, teraz potrebovala vymyslieť projekt, ktorým by ich dočerpala. Keďže však vie, že podľa volebných preferencií jej strana už zo štátneho rozpočtu nezíska žiadne... Čítať ďalej
06 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Nekompetentná

„Ako môže táto pani riadiť eurofondy, keď nevie, že nie písanie štúdie, ale verejné obstarávanie rozhoduje o tom, kto bude projekt robiť a kto na ňom zarobí. A verejné obstarávanie a zmluvu na projekt s firmou, kde ako subdodávateľ figuruje jej zamestnanec, podpisovala ona,“neskrýva prekvapenie Richard Raši, ktorý bol vo vláde Smeru zodpovedný práve za eurofondy.

Richard Raši FOTO - TASR

Chceli len fakty

„Zároveň svojou reakciou potvrdila naše podozrenia, ani jedno faktami nevyvrátila. Nevysvetlila, prečo netransparentne bez potrebných štúdií a testu štátnej pomoci podpísala projekt, na ktorom zarobia veritelia jej strany, nevysvetlila, prečo si kúpila sedačku za 8000 eur a konferenčný stôl za 14000 eur a ani to, ako sa mohlo stať, že na jej rezorte zarába firma matky jej zamestnanca,“vyčíta Raši Remišovej. Zároveň vyzval povereného premiéra, aby požiadal prezidentku o odobratie poverenia pre túto ministerku, ktorá podľa neho nevie riadiť MIRRI.

Za čo nás vlastne považuje ministerka Remišová?
Je to "iba" blbosť, alebo je to už do neba volajúca drzosť voči občanom Slovenska? Jeden si za peniaze z rozpočtu (ktoré tam ešte ani nie sú) organizuje celoštátnu volebnú korupciu s odobrením samotným parlamentom a druhá si ide za eurofondy bez... Čítať ďalej
28 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Pobavená podpredsedníčka vlády

„To sa zrejme ešte nestalo, aby sa opozičný politik postavil na tlačovku a kritizoval niečo, čo sám urobil. Ďakujeme za podnet pán Raši, vaše samo udanie preveríme a keď bude treba, vyvodíme pre vás dôsledky. Páni zo Smeru 2, keď chcete ubližovať a útočiť, aspoň si naštudujte a overte fakty!,“bránila sa Remišová na sociálnej sieti.

Facebook / Veronika Remišová

„Prestaňte klamať,“ odkazuje Dorčák

„Keby pani Remišová chcela zareagovať fakticky a zverejnila by, koľko sa vyčerpalo napríklad za február, koľko eurofondov sa plánuje vyčerpať v marci, apríli a v ďalších mesiacoch, bolo by to absolútne OK. Pani Remišová však opäť zaútočila úplne podlým spôsobom,“ nepáči sa Dorčákovi a cez video jej odkázal, aby prestala klamať a ako argument použil čísla.

Hrobárka slovenských eurofondov

„Kvôli vám budeme musieť vracať okolo päť miliárd do Bruselu,“ prízvukuje Dorčák s tým, že jej prial, aby zhnila v base za to, ako okráda Slovensko.

„V najbližších dňoch predstavíme ďalšie dôkazy o tom, ako robíte zle,“sľubuje Dorčák podpredsedníčke vlády.

Martin Dorčák, poslanec Národnej rady za Hlas-SD. Zdroj: FB / Martin Dorčák

Remišovej nechápavý úsmev - tisíce na môj luxus? Veď nie je dizajnový!
Ministerka Remišová sa na palube vládneho špeciálu, odkúpeného od niektorého z arabských šejkov, usmieva. Má rada luxus. Očividne. Najmä ten, ktorý je za štátne peniaze. Teda, za štátne - za tie, ktoré jej zverili občania. Aj tí, ktorým nadáva... Čítať ďalej
09 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme