Za čo nás vlastne považuje ministerka Remišová?
28 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Je to "iba" blbosť, alebo je to už do neba volajúca drzosť voči občanom Slovenska? Jeden si za peniaze z rozpočtu (ktoré tam ešte ani nie sú) organizuje celoštátnu volebnú korupciu s odobrením samotným parlamentom a druhá si ide za eurofondy bez odobrenia kýmkoľvek vydávať volebné noviny - zjavne do každej schránky. S čím ešte asi prídu ďalší?

"Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI), ktorému šéfuje Veronika Remišová (Za ľudí), bude do domácností distribuovať svoj magazín, ktorý by mal informovať najmä o eurofondoch." priniesla správu agentúra TA SR. Je skuočne ale že naozaj iba náhodou, že Remišová si bude distribnuovať noviny v predvolebnej kampani za peniaze ministerstva?

Fico sa za svoj amaterizmus môže naozaj hanbiť

V tej istej správe o neslýchanom "počine" ministerky s nulovými preferenciami sa tiež píše: "Ministerstvo investícií nechá takto rozposlať domácnostiam krajských miest do pol milióna výtlačkov mesačníka v najviac desiatich vydaniach. Verejné obstarávanie spolu maximálne piatich miliónov kusov periodika má hodnotu približne pol milióna eur bez dane z pridanej hodnoty. Pravda, v porovnaní s Matovičovou pol miliardou za volebnú korupciu ide naozaj o skromný bagateľ. A to je ich evergreenom "lebofico" a údajné rozkrádanie za éry predsedu vlády Roberta Fica. Koľko miliónov, ak nie miliárd z peňazí nás všetkých sa zrazu objaví vo volebnej kampani pod konkrétnymi menami kandidujúcich?

Raz tak, raz onak, ako sa kedy hodí

"Za našej vlády sa podarilo zlomiť systém mafianizácie krajiny, začali sa vyšetrovať nedotknuteľní ľudia, ako aj korupčné praktiky a mafia v polícií. Očista spoločnosti od korupcie sa však nikdy nedeje sama od seba a automaticky. Na to je potrebná odvaha, silná politická vôľa a vytrvalé úsilie." Píše ministerka Remišová na sociálnej sieti iba pred pár dňami. Treba dodať, na svojom súkromnom profile."Do eurofondov sme zaviedli profesionálne riadenie a poriadok" píše tá istá osoba na profile ministerstva takmer v ten istý deň. Volebný mesačník Veroniky Remišovej za bratru pol milióna je asi charita a za "pán Boh zaplať". Zaujímavé je, že o jej volebných novinách za peniaze nášho ministerstva v mainstreame nenájdete ani ťuk.

Logika bojovníkov proti mafiám a korupcii

A neobstojí ani "ministerský" argument, že podľa Remišovej ministerstva "z prieskumov verejnej mienky, ktoré ministerstvo investícií zrealizovalo, podľa jweho vyjadrenia na základe svojich povinností, vyplynulo, že iba 40 percent opýtaných považuje informácie o možnostiach čerpania finančnej pomoci Európskej únie do konkrétnych oblastí života spoločnosti za dostupné a zrozumiteľné". Mimochodom, bolo by fajn vedieť kto a za aké peniaze tento prieskum robil, pretože ani o tom žiaden ťuk. Náramne to pripomína prieskum, ktorý si za ministerské peniaze dal kedysi vyrobiť dnes "etalón" boja za spravodlivosť na Slovensku. Nehovoriac, že nič z toho, čo už na verejnosti povyhlasovala odborníčka na všetko, nemožno považovať za zrozumiteľné ani so zavretými očami.

Už chápete, prečo voľby nemôžu byť v júni?

Rozbehnúť schránkové noviny potrebuje istý čas. Potrebuje to redakciu, tlačiareň, distribúciu. Každá kampaň totiž potrebuje čas.

„Rozhodli sme sa povinnú publicitu eurofondov, vyplývajúcu zo zákona robiť iným spôsobom, s väčším dosahom na občana tak, aby dostal komplexné informácie o eurofondoch a schémach podpory zrozumiteľným spôsobom,“ uviedol podľa TA SR vedúci tlačového oddelenia MIRRI Andrej Ďuríček. Otázkla prečo asi teraz je zjavne konšpiračná.

„Informačné noviny Lepšie Slovensko poskytnú ľuďom vo všetkých regiónoch komplexné informácie nielen o eurofondoch, no aj o iných schémach podpory, ktoré riadi naše ministerstvo. V novinách Lepšie Slovensko nájdu aktuálne a užitočné informácie či zaujímavé články o projektoch, ktoré sa zrealizovali, alebo sa realizujú v regiónoch z eurofondov,“ uzavrel podľa tej istej správy agentúry Ďuríček. treba iba dodať, že predvolebné odpočty politikov či ministrov nie sú ničím výnimočné. Sú bežnou praxou. Avšak, hradené z rozpočtov štátnych inštitúcií, to už je fakt silná káva.

Povedať na to straky, znamená uraziť prírodu.

Dámy a páni, tu je to už ako u debilov
Surikata za nič nemôže. Iba si tak sedí a sleduje. Vlastne, ani my za nič nemôžeme. Sledujeme, čítame, pozeráme, počúvame. S pocitom presne takým, aký verbalizoval včera Robert Fico - "dámy a páni, tu je to už ako u debilov". A možno ešte horšie.... Čítať ďalej
28 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme