TARABA: Slovenské poľnohospodárstvo sa LIKVIDUJE, diktujú nám reťazce a zahraniční producenti!
11 | 03 | 2023 I Ladislav Kováčik

Predseda strany Život - národná strana Tomáš Taraba poukázal vo svojom facebookovom príspevku na to, že cena vajec narástla na Slovensku za uplynulý rok o 80 percent, kým v prípadoch Nemecka, Talianska či Švajčiarska došlo k nárastu ceny len o menej ako 18 percent.

"Takto premrštene rastú ceny všetkých poľnohospodárskych produktov na Slovensku, pretože sme stratili potravinovú sebestačnosť a sme nútení prijať podmienky čo nám diktujú reťazce a zahraniční producenti," konštatuje politik

Podľa Tarabu sú slovenskí poľnohospodári už dlhodobo obeťou politiky likvidovania intenzívneho poľnohospodárstva. Rôzne mimovládky napojené na Budajove eurofondy si podľa neho spravili šport a zárobkovú činnosť z toho, aby bránili poľnohospodárom chrániť úrodu na poliach pred zverou. "Na všetko treba nekonečné povolenia, až to nikoho nebaví a všade sa sadí len kukurica a repka olejná," píše sklamane predseda mimoparlamentnej strany. Pripomenul tiež, že parlament neschválil jeho zákon, ktorý by umožnil, aby sa štát vedel dostať k vlastným pozemkom, ktoré prenajal na poľnohospodársku činnosť, pričom sa tak však nič sa tam nepestuje - len šípky a burina.

"Keď sa Mikloša dávno pýtali, prečo kašlú na poľnohospodárstvo, povedal že veď ani Singapúr nemá polia a majú čo jesť," píše ďalej Taraba.

Výsledok podľa neho je, že paprika stojí 8 eur a vajcia zdraželi o 80%. "Peniaze bude treba okamžite po voľbách nasmerovať z mimovládok, ktoré chránia sysle, korytnačky a ničnerobenie, do intenzívneho poľnohospodárstva a potravinovej sebestačnosti," prezentoval Taraba svoj návrh na riešenie situácie.

NOVÉ SPOJENIE? SNS našla spriaznenú stranu
SNS bude rokovať s Tomášom Tarabom o spoločnom postupe do volieb! Mimoparlamentná Slovenská národná strana (SNS) bude rokovať o spoločnom postupe do parlamentných volieb s predsedom strany Život - Národná strana Tomášom Tarabom. TASR o tom... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik