MIMORIADNE! Pri streľbe v kostole v Hamburgu zomrelo 7 ľudí, ďalší sú zranení! (VIDEO + FOTOGALÉRIA)
10 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová

Pri streľbe v kostole Jehovových svedkov v nemeckom Hamburgu zomrelo večer niekoľko ľudí, médiá píšu o siedmych obetiach a ďalší utrpeli zranenie. Polícia hovorí o situácii veľkého rozsahu a vyzýva občanov, aby sa miestu vyhli.

Informovala agentúra DPA.

Médiá píšu až o siedmich obetiach, informuje portál Index.

Politička Denisa Saková (Hlas - SD) odsúdila terorizmus a akékoľvek násilie.

"Po večernej streľbe v kostole v Hamburgu zomrelo 7 ľudí a ďalší sú zraneni. Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým obetí a prajem skoré uzdravenie zraneným. Verím, že bezpečnostným zložkám sa podarí odhaliť páchateľov tohto bezcitného trestného činu na modliacich sa ľuďoch," uviedla na sociálnej sieti Saková.

Podľa denníka Bild si streľba vyžiadala sedem mŕtvych a osem zranených. Server Focus Online s odvolaním sa na záchranné zložky informuje o šiestich obetiach a niekoľkých ťažko zranených. Uviedol tiež, že páchatelia sú zrejme stále na úteku. Tomu však podľa policajného hovorcu zatiaľ nič nenasvedčuje.

„Všetci mŕtvi majú strelné zranenia,“ uviedol policajný hovorca, ktorý však neuviedol žiadnu konkrétnu bilanciu obetí incidentu. Polícia tiež uviedla, že zatiaľ nemá žiadne potvrdené informácie o motívoch činu. „Žiadame vás, aby ste nezdieľali žiadne nepodložené domnienky a nešírili fámy,“ uviedla polícia na twitteri.

Hamburské ministerstvo vnútra vydalo varovanie, v ktorom hovorí o „krajnom nebezpečenstve“. „Dnes okolo 21:00 strieľal jeden alebo viac neznámych páchateľov na ľudí v kostole,“ uvádza sa vo vyhlásení ministerstva.

Vo štvrti Alsterdorf vo veľkom zasahujú záchranné zložky a špeciálne jednotky polície, uviedla DPA. Okolie incidentu je uzavreté a polícia vyzvala vodičov, aby do oblasti nejazdili. „Vyhnite sa nebezpečnej oblasti. V nebezpečnej oblasti zostaňte na mieste a zatiaľ nevychádzajte,“ uviedla polícia.

"Nemecké noviny sa dozvedeli, že siedmeho mŕtveho našli na najvyššom poschodí a podľa polície mohol byť páchateľom práve on. Policajný hovorca poznamenal, že nič nenasvedčuje tomu, že by páchateľ ušiel, ale pre objasnenie prebiehajú komplexné previerky," píše Index.

Na miesto dorazila aj hasičská jednotka, ktorá sa ubezpečila, že v budove nie sú žiadne výbušné zariadenia.

Odcudzujem terorizmus a akékoľvek násilie. Po večernej streľbe v kostole v Hamburgu zomrelo 7 ľudí a ďalší sú zraneni. Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým obetí a prajem skoré uzdravenie zraneným. Verím, že bezpečnostným zložkám sa podarí odhaliť páchateľov tohto bezcitného trestného činu na modliacich sa ľuďoch.

Facebook
Facebook
Facebook
Facebook

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik