Slovenka obvinená z terorizmu zostáva vo väzbe
07 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Z terorizmu obvinená Renáta D., ktorú vládny špeciál dopravil vo februári z Iraku na Slovensko, zostáva vo väzbe. Najvyšší súd (NS) SR v utorok potvrdil väzobný verdikt Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Rozhodnutie je právoplatné. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Najvyšší súd na utorkovom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry i obvinenej Renáty D. "Sťažnostné námietky obvinenej senát vyhodnotil ako nedôvodné," priblížila hovorkyňa.

Dôvodom väzby je obava z možného úteku a z pokračovania v trestnej činnosti. Najvyšší súd rovnako ako ŠTS neakceptoval kolúznu väzbu obvinenej.

Renáta D. čelí obvineniu pre obzvlášť závažný zločin založenia, zosnovania a podporovania teroristickej skupiny, obzvlášť závažný zločin vojnového bezprávia a prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

K jej preprave na Slovensko došlo vo februári na základe repatriácie slovenských občanov, ktorú zabezpečuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Dag Daniš o Hegerovi: Bez snemu, bez hlasovania... Takto sa to robí, do psej matere!
Nový projekt dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera sa bude volať Demokrati. Heger bude jej lídrom. A len pár hodín predtým oznámil, že v strane OĽaNO pondelkom končí. "Bez snemu, bez hlasovania... Predseda. Demokratov," krúti hlavou komentátor... Čítať ďalej
07 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik