Prezidentka asi súhlasí so štátnym prevratom
08 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Štátny prevrat alebo coup d'état je náhla politická zmena politického systému a vládnucich skupín ľudí. Pri štátnom prevrate dochádza k zmene moci v rozpore s platnou legislatívou v danom štáte. Napríklad - pre moc vyžadujúcom sa mandátom z volieb. Častým prípadom prevratu je aj výmena jednej totalitnej mocenskej skupiny za inú. Slovom puč sa zvykne označovať prevrat uskutočnený malou skupinou ľudí, ktorá dosiaľ nemala významný podiel na moci.

Prezidentke neprekáža očividne už fakt nič. Z jej citlivého vnímania je zrazu arogantné ignorovanie. Vládu v trvalej demisii, ktorú ona toleruje, rovno pred jej tvárou vystriedala vláda, ktorá neprešla voľbami. Ktorá sa menovala sama. najnovšia slovenská vláda nezodpovedá doteraz obvyklej kontrole "politbyra" - teda nejakej kvázi koaličnej rady, ako sa ten orgán po prevrate eufemisticky nazval. Z prezidentky si robí - vidíte v priamom prenose čo. Z občanov - videli ste v Michalovciach. Zo Slovenska, vidíte tiež. Ide jej len o politicko - mocenské prežitie jej vlastných členov a ich poskokov. A intrigánov, ktorí hýbu motúzmi moci nad Slovenskom.

Stojí za to prebrať si to ešte raz

Tak si to zopakujme, vláda v demisii, s obmedzenými právomocami výkonu moci a pod dohľadom prezidentky, vraj pozorným, za urážania občanov vlastného štátu, si vyhlásila svoje nové stranícke krytie bez toho, aby mala stranu registrovanú a bez toho, aby jej strana prešla voľbami do Národnej rady Slovenskej republiky. A prezident má podľa ústavy dohliadať na riadny chod ústavných orgánov štátnej moci. Teda, aj na ich kontrolné funkcie zo zákona. Niekto tu teda na jednej strane svoje právomoci a postavenie zneužíva a inému to nevadí. Tretí, kto môže zasiahnuť, je dlhodobo nefunkčný parlament. Jeho predseda to "nebude komentovať a drží novej moci palce". Slovensko si tak prechádza prevratom. O to horšie, že sa to deje v čase ťažkej krízy krajiny a v odobí jej mimoriadneho bezpečnostného ohrozenia.

Nová vláda predstavila samú seba ako vládu osobností

Nejak, z prazvláštnych dôvodov sa u nás zaužívalo, že prefláknuté ksichty sa nazývajú, najradšej samé seba, osobnosťami. Stačí zmeniť logo strany, kabát, politické tričko a zrazu sú bez akejkoľvek negatívnej minulosti, hoci sa už slovenskou politikou prelievajú aj viac ako tridsať rokov. No, prišli s tým mainstreamové médiá. A ako sa patrí na Slovensku - samozvané "osobnosti" v nich.  Na osobnosti dokonca predávajú aj vstupenky. Ale dávať znamienko rovná sa medzi človeka, ktorého často vidíme na obrazovke a osobnosť, je iba ak vizitkou stupidity toho, kto to robí. Známa tvár je proste známa tvár, často prezentovaná, spomínaná. Osobnosť je niečo úplne iné.
Osobnosť (slovo má pôvod v latinskom slove „persona“ – divadelná maska a tu by to možno aj sedelo na dnes prezentovaný obsah slova osobnosť) je otvorený súbor sociálnych kvalít ľudského indivídua čiže osoby, ako sú jeho názory, schopnosti, potreby, záujmy, morálne presvedčenie a pod. Osobnosť tvorí prostredníka medzi realitou a hodnotami. Nuž a prefláknuté ksichty v politike a nejaké hodnoty? Veď oni nevnímajú ani tú realitu.

O plazivom štátnom prevrate na Slovensku písal už dávnejšie aj bývalý ústavný právnik Drgonec

"Od polovice októbra 2020, keď nadobudol účinnosť zákon č. 286/2020 Z. z., sú všeobecne záväznými právnymi predpismi aj vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR. Vydáva ich hlavný hygienik. Tieto vyhlášky môže vydávať, iba ak sa splní zákonom určená podmienka – ak štátom zmieta núdzový stav. Núdzový stav nie je forma zápasu vo voľnom štýle. Odkazuje naň ústava, ktorá vyžaduje, aby sa vyhlasoval podľa podmienok ustanovených osobitným ústavným zákonom. K ústave sa pridáva medzinárodné právo, ktoré si potrpí na to, aby núdzový stav netrval príliš dlho. Európsky súd pre ľudské práva napríklad roku 2021 rozhodol, že núdzový stav, ktorý vyhlásili v Rumunsku kvôli Covid-19 a udržovali ho 52 dní, trval ešte po tolerovateľný čas. Núdzový stav u nás trval od 30. septembra 2020 do 18. má­ja 2021. O pol roka dlhšie ako v Rumunsku." Napísal svojho času JUDr. Ján Drgonec, DrSc na portáli cz24.news

A teraz je tu prevrat deklaratívny

Pán premiér oznámil vznik novej strany, predstavil v nej staré tváre a hovoril Iným slovami oznámi občanom, že vlastne voľby ani do budúcna nie sú potrebné. Oni si to zbastlujú politici nejak sami. Pod citlivým a pozorným dozorom pani prezidentky. No, vlastne, koľko stoja také parlamentné voľby? Pár miliónov sa určite zíde na niečo iné, napríklad nákup vrtuľníka pre ministra či ochranku a pancierovú limuzínu pre bývalého ministra. Alebo, ako povedal Richard Sulík "my nemáme prezidenta iba na to, aby chodil prestrihávať pásky." Ozaj, načo ho máme?

Chmelár: Prezidentka by mala okamžite ODOBRAŤ POVERENIE MINISTROVI KÁČEROVI!
Najvyšší diplomat sa vyfarbil! Povalený minister zahraničia Rastislav Káčer spolu s odvolaným ministrom obrany Jaroslavom Naďom v Michalovciach prerazil ďalšie dno. V diskusii O vojne na Ukrajine dokonca Naďa tromfol! „Naši velikáni by sa z vás... Čítať ďalej
07 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok