FOTOGALÉRIA Tisíce ľudí v hlavnom meste pochodovali za mier
04 | 03 | 2023 I Ladislav Kováčik

V Bratislave sa 3. marca uskutočnil Slovenský pochod za mier. Týmto zhromaždením vyvrcholila séria pochodov, ktoré prebiehali na Slovensku vo februári a začiatkom marca.

Zdroj: Ladislav Kováčik
Zdroj: Ladislav Kováčik
My chceme mier!

Súčasťou pochodu za mier bol aj mierový sprievod Matky za mier, ktorý sa začal už o 14:00 pred Veľvyslanectvom Ukrajiny, pričom pokračoval pred Veľvyslanectvom Ruskej federácie, kde jeho účastníci odovzdali spoločné Mierové vyhlásenie.

Hlavné zhromaždenie sa začalo o 17:00 na Hodžovom námestí, pred Prezidentským palácom. Postupne sa sprievod demonštrantov presunul na Hviezdoslavovo námestie, pred americké veľvyslanectvo.

Menšiu časť Hodžovho námestia obsadili proukrajinskí demonštranti s ukrajinskými vlajkami. Bol medzi nimi aj bývalý poslanec NR SR Miroslav Žiak. Títo demonštranti držali aj americkú vlajku a vlajku Európskej únie. Od zvyšku demonštrantov ich oddeľoval kordón policajtov.

Účastníci samotného Slovenského pochodu za mier držali slovenské vlajky, v dave však bolo vidieť aj sovietsku či ruskú vlajku. Bolo počuť skandovanie „My chceme mier!“ Demonštranti držali transparenty s nápismi ako: „Ukážme svetu, že my za mier sme tu“, „Peace not war“, „Slovania, spojme sa“, „Slovenský pochod za mier“, „Chceme mier“, „Odmietame zvrátené plány USA a NATO!“

VIDEO Fico: DESAŤTISÍC ľudí v uliciach Bratislavy! A MAINSTREAM MLČÍ....
RTVS sa správa ako Československá televízia za socializmu. Bráni ľuďom, aby sa dozvedeli pravdu! Skonštatoval to na sociálnej sieti líder Smeru - SD Robert Fico v reakcii na "objektívne" spravodajstvo všetkých slovenských mainstreamových televízii... Čítať ďalej
04 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Ignorácia štátnej televízie

Na pochode sa zúčastnili tisícky ľudí. Bývalý novinár a súčasný predstaviteľ SNS Karol Farkašovský odhadol počet účastníkov na „vari 20 tisíc ľudí“. Predseda Smer-SD Robert Fico zase odhadoval, že pochodu a zúčastnilo od 5- do 10-tisíc ľudí.

Viacerí účastníci pochodu si všimli, že prítomný bol aj poslanec NR SR za Smer-SD Ľuboš Blaha. Pozdravovali ho a fotografovali sa s ním. Politik si priazeň občanov viditeľne užíval.

Na pochode za mier vystúpil s prejavom Štefan Harabin. Obvinil Spojené štáty z vojny na Ukrajine a vyhlásil, že Slováci nikdy proti Rusku bojovať nepôjdu.

Na zhromaždení vystúpil aj lekár Peter Lipták, ktorý o americkej ambasáde povedal, že sú to psychopati, ktorí ťahajú svet do vojny.

Líder Republiky a europoslanec Milan Uhrík na Facebooku o pochode napísal: „Slováci dnes v Bratislave ukázali, že majú štvavej vojnovej politiky Hegera a Naďa plné zuby! Ďakujeme!“

Na pochode sa zúčastnila aj podpredsedníčka SNS Dagmar Kramplová. Podľa nej bola na akcii „fantastická atmosféra“. „Agresívna politika liberálov musí skončiť! Dodávky zbraní musia byť ukončené! Nastúpiť musia diplomatické rokovania a mier! Lebo riešením nie sú dodávky zbraní a predlžovanie konfliktu, riešením je mier!,“ napísala na Facebook podpredsedníčka národniarov.

Predseda Smeru-SD Robert Fico na Facebooku napísal, že na pochode boli tisíce ľudí „s jasným odhodlaním podporiť okamžité mierové rokovania na Ukrajine“. Politik zároveň kritizoval spôsob, akým o podujatí informovala RTVS. „RTVS neuviedla nič o obrovskom dave pred ambasádou USA v BA. A urobila všetko, aby význam obrovského mierového zhromaždenia pred Slovenskom zatajila,“ napísal predseda opozičného Smeru.

„To, čo sa deje v hlavných médiách na Slovensku, je tragédia. Ďakujem alternatívnym médiám a prispievateľom na sociálne siete, že otvárajú ľuďom oči,“ písal ďalej Fico. „Chcem rovnako poďakovať každému, kto dnes na mierovom zhromaždení v BA bol. Nesmieme dovoliť, aby nám vzali právo na iný názor. Je zvrátené, ak ten, kto hovorí o mieri na Ukrajine, je podľa slovenských médií extrémista a hoaxer,“ vyjadril sa predseda Smeru.

POCHOD ZA MIER v Bratislave (VIDEO + FOTOGALÉRIA)
V Bratislave sa koná mierové zhromaždenie. O 17:00 hod. sa stretli účastníci pred Prezidentským palácom, odkiaľ sa mal zúčastnený dav vydať aj na pochod k americkej (pravdepodobne aj ruskej a ukrajinskej) ambasáde. K iniciatíve sa pridáva aj... Čítať ďalej
03 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik