Mazurek: Dostal som opečiatkovaný dokument o tom, že môj život nie je hodný ochrany
05 | 03 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec NR SR zo strany Republika Milan Mazurek na svojom facebooku zdieľal video, v ktorom sa vyjadril k otázke, či sme si z hľadiska právneho systému SR všetci rovní, alebo či tu existujú vyvolené skupiny a na druhej strane skupiny bez ľudských práv.

Utekali zatknúť deduška

„Priatelia, pri tom všetkom, čo sa na Slovensku aktuálne deje, je priamo na mieste začať sa pýtať dôležitú otázku. A to je, či sme si všetci skutočne rovní. Alebo či tu existujú vyvolené skupiny ľudí, na ktoré štát hľadí úplne inak a hodnotu ich životov si váži neporovnateľne viac než životy bežných pracujúcich ľudí alebo dokonca tých, ktorí proti tomuto systému a tejto skorumpovanej vláde otvorene vystupujú,“ zamýšľa sa Mazurek v úvode svojho videa.

„Hovorím o prípade novinárky Jančkárovej, ktorej sa mal vyhrážať nejaký 70-ročný dôchodca a pri ktorom okamžite Národná kriminálna agentúra vykonala všetky úkony nutné na to, aby ho čo najrýchlejšie zatkli. Národná kriminálna agentúra, špeciálna jednotka elitnej polície, ktorá má riešiť tú najzávažnejšiu kriminalitu, okamžite utekala zatknúť 70-ročného deduška, ktorý sa mal vyhrážať novinárke,“ podivil sa poslanec. (Podľa tvnoviny.sk má muž zadržaný pre vyhrážanie sa moderátorke 77 rokov.)

„Povedzme si ale, ako táto vláda, justičné orgány a orgány činné v trestnom konaní pristupujú k tým, ktorí tomuto systému nejdú po priazni, ale naopak sú jeho kritikmi. Napríklad v mojom prípade, kedy som pred pár rokmi upozornil na prípad z Jarovníc, kedy skupina asociálov z tamojšej osady okupuje nelegálne pozemok miestneho dôchodcu,“ hovorí ďalej vo videu Mazurek.

„Následne po tom, čo som toto video, ktorým som upozornil na úplnú nečinnosť polície, ktorá nehľadí na život tohto starčeka, ktorému sa dennodenne vyhrážajú a ničia mu jeho vlastnú úrodu a jeho majetok, som dostal obrovské množstvo rôznych vyhrážok. Stovky vyhrážok! Vyhrážok, že ma zabijú, že zabijú moju rodinu, volanie po mojej smrti, dokonca schvaľovanie, verejné schvaľovanie a vyzývanie k tomu, aby ma niekto zabil. A všetky tieto vyhrážky som spolu s dôkazným materiálom a trestnými oznámeniami podal na obvodné oddelenie policajného zboru v Spišskej Belej,“ približuje svoju skúsenosť poslanec Republiky.

„Z neho mi po chvíli prišla odpoveď, že k žiadnemu trestnému činu nedošlo. Pretože polícia nie je presvedčená o tom, že títo ľudia tieto vyhrážky mysleli vážne, a že tieto vyhrážky boli akousi formou oprávneného hnevu na to, čo som ja sám vyvolal. To znamená, že som upozornil na to, že štát nekoná a že nechráni ústavné práva obyvateľov, ktorým niekto nelegálne okupuje pozemok,“ vysvetľuje ďalej Mazurek

„Neskôr toto rozhodnutie potvrdila aj okresná prokuratúra a tak priamo od orgánov, ktoré sú v štáte zodpovedné za dohľad nad mojimi ľudskými právami, som dostal opečiatkovaný dokument, kde sa hovorí, že môj život nie je hodný ochrany. Že mne sa môže vyhrážať ktokoľvek a že ja nemám právo vykonávať svoje vlastné ústavné práva,“ konštatuje Mazurek.

Blaha k zadržanému seniorovi: Hamranova polícia má dvojaký meter! Na TOTO už ZABUDLI?
Muža, ktorý sa mal vyhrážať redaktorke RTVS Marte Jančkárovej, prepustili na slobodu. Neobvinili ho. Polícia mu iba zadržala zbraň. Takmer 75-ročného seniora polícia zadržala vo štvrtok (2.3.) a nastal mediálny ošiaľ. Takže najväčšia bezpečnostná... Čítať ďalej
03 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Nechcem žiadne nadpráva

„Keď si ale zoberieme napríklad pána Naďa, ministra obrany, ktorý podal asi tri trestné oznámenia na troch ľudí, ktorí sa mu mali verejne, na Facebooku vyhrážať, tak do pol roka boli títo ľudia odsúdení,“ poukazuje poslanec.

„A tak sa teda zamyslime. Má život všetkých ľudí v tomto štáte rovnakú hodnotu alebo ak ste minister, ak ste novinár, tak sa na vás díva úplne inak?,“ pýta sa zákonodarca za Republiku.

„Neberte to v zlom. Ja naozaj neschvaľujem žiadne vyhrážanie. A verejne vyzývam ľudí: Nevyhrážajte sa nikomu! Ale volám po tom, aby v tomto štáte neexistovali nadpráva. Aby tu neboli skupiny, na ktoré sa hľadí úplne inak, než na ostatných, bežných ľudí a aby tu nedochádzalo k tomu, že vám priamo úrady oznámia, že vy ústavné práva, že vy ľudské práva nemáte,“ hovorí ďalej poslanec.

„Pretože toto sa aktuálne na Slovensku deje. Ak prestanete poslúchať, ak nejdete systému po priazni, oni vám normálne oznámia, tak ako mne, priamo z prokuratúry, že vy ľudské práva a právo na ochranu vášho života a zdravia – to znamená, aké iné práva ešte chcete? - vlastne nemáte!,“ upozorňuje Mazurek.

„Toto sa, priatelia, po voľbách, bude musieť radikálne zmeniť! Ja nechcem, naozaj, žiadne nadpráva pre nikoho iného. A všetky tieto entity, skorumpované entity orgánov činných v trestnom konaní a v justičných orgánoch to budú musieť pochopiť. To, čo chcem, je, aby zákon platil pre každého rovnako. Aby tu neboli vyvolené skupiny a skupiny bez ľudských práv. Aby tu, naopak, všetci mali rovnaké práva a rovnaké povinnosti,“ uzatvára poslanec.

Muža, ktorý sa mal vyhrážať redaktorke RTVS, prepustili na slobodu
Muža, ktorý sa mal vyhrážať redaktorke RTVS Marte Jančkárovej, prepustili na slobodu. Polícia mu zadržala zbraň. Informoval o tom portál tvnoviny.sk. Muža, ktorý má viac ako 70 rokov polícia zadržala vo štvrtok (2.3.). „Vyšetrovateľ PZ po zadržaní... Čítať ďalej
03 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik