Zákaz spaľovacích motorov SA ODKLADÁ!
03 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Schválenie zákazu spaľovacích motorov v EÚ z roku 2035 sa odkladá! Plán čelí odporu Nemecka, informuje POLITICO.

Švédske predsedníctvo Rady sa rozhodlo odložiť formálne schválenie nových emisných noriem CO2 pre autá a dodávky, pôvodne naplánované na 7. marca, „na neskoršie zasadnutie Rady,“ oznámil v piatok hovorca.

Formálne schválenie nových noriem Radou, ktoré by od roku 2035 fakticky ukončili predaj nových áut so spaľovacím motorom, malo byť formalitou po tom, ako krajiny EÚ v novembri dohodu odkývali.

Nemecký minister dopravy Volker Wissing, člen liberálnej strany Slobodných demokratov, však tento týždeň varoval, že Berlín odmietne plán podporiť, pokiaľ Európska komisia nepredloží plán na vyčlenenie úlohy pre elektronické palivá po roku 2035.

Taliansko tiež pohrozilo, že bude proti reformám. Spolu s Poľskom a Bulharskom, ktoré tiež s plánmi nesúhlasia, by krajiny mohli novú legislatívu zablokovať v hodine dvanástej.

Veľvyslanci EÚ, ktorí mali položiť základy na schválenie Rady na piatkovom zasadnutí, sa "v pravý čas vrátia k tejto otázke," uviedol hovorca.

Medvedev označil krajiny EÚ a NATO za účastníkov teroristických útokov
Medvedev po akciách DRG ( diverzná prieskumná skupina) pri Brjansku označil krajiny EÚ a NATO za účastníkov teroristických útokov. Udalosti v Brjanskom regióne ukázali, kto je skutočne podporovaný v USA, NATO a EÚ: "teroristická cháska" útočiaca... Čítať ďalej
03 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik