Rod Stewart: Ak Ukrajinci prehrajú, je to koniec civilizácie, ako ju poznáme
04 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Rocker Rod Stewart nepochybuje o tom, aký výsledok ukrajinsko-ruskej vojny by ľudstvu najviac prospel. Novinárom povedal, že podporuje Ukrajinu, pretože: „Ak Ukrajinci prehrajú, je to koniec civilizácie, ako ju poznáme. Informuje o tom americký portál Breitbart.

Rozhodujúce sú stíhačky

Stewart prisľúbil svoju podporu Ukrajine pri návšteve nemocnice v anglickom Essexe. Podľa neho by dodanie ďalších stíhačiek členov NATO, konkrétne F-16,  pomohlo Ukrajine.

Tento 78-ročný spevák pre Sky News povedal, že má priamy odkaz pre britského premiéra Rishiho Sunaka, ak naozaj chce, aby sa konflikt skončil čo najskôr. "Ak sa budem politizovať, myslím si, že by sme mali Ukrajincom poslať naše F-16 – to je na vás, pán premiér. Už roky ich [Ukrajinu] podporujem – mám vlajku a nosím modrožltý oblek a venoval som im pieseň. A cítim to veľmi silno, pretože ak Ukrajinci prehrajú, je to koniec civilizácie, ako ju poznáme. Viete, je to všetko o F-16kach."

Stewart, ktorý má odhadovaný čistý majetok okolo 179 miliónov libier, nie je vo svojej podpore Ukrajine sám.

Pomoc je trvalá a bezpodmienečná

Ministerka financií USA Janet Yellenová minulý mesiac povedala, že americká podpora Ukrajine „bude trvalá a je bezpodmienečná“, keďže naznačila, že konflikt bude ešte nejaký čas trvať. „Dovoľte mi objasniť, Spojené štáty a spojenci, naša podpora Ukrajine bude trvalá a je bezpodmienečná. Stojíme pri Ukrajine a chceme ju podporiť. Už sme poskytli podporu vo výške 13 miliárd USD a ďalších 10 miliárd USD očakávame, že poskytneme v priebehu nasledujúcich deviatich mesiacov."

Celková suma americkej pomoci Ukrajine už dávno zatienila ročný vojenský rozpočet všetkých krajín sveta okrem USA a Číny.

Schválenie súhrnného zákona o výdavkoch vo výške 1,7 bilióna dolárov v decembri minulého roka poskytuje Ukrajine vojenskú a ekonomickú pomoc vo výške 45 miliárd dolárov, čo predstavuje k dnešnému dňu 113 miliárd dolárov amerických daňových poplatníkov.

... a zas im dajú pár sto miliónov
USA dodajú Kyjevu ďalšie zbrane za stovky miliónov. Minister Blinken ohlásil nový balík vojenskej pomoci pre Ukrajinu v hodnote 400 miliónov dolárov. Čo im ešte dajú Nový balík bude zahŕňať dodatočnú muníciu pre viacnásobné raketomety Himars,... Čítať ďalej
04 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik