USA: Ministerstvo energetiky pripúšťa, že covid vznikol v laboratóriu
27 | 02 | 2023 I Eka Balašková

Čínsky, alebo Wu-chanský vírus. Tak sa spočiatku volalo ochorenie covid-19, ktoré od začiatku tejto pandémie identifikovali u takmer 700 miliónov ľudí na celom svete. Počet obetí sa blíži k siedmim miliónom. Dnes už aj autority v USA pripúšťajú, že vírus nepochádza z netopiera, ako sme sa mali domnievať, ale bol vytvorený umelo. V pondelok (27. 2.) o tom informovala agentúra AFP.

Tá sa vo svojej informácii odvoláva na denník The Wall Street Journal (WSJ), ktorý vychádza zo zdrojov oboznámených s obsahom utajenej správy amerických tajných služieb. Do súčasnosti ako jediná myšlienku o laboratórnom pôvode covidu, podporovala FBI, aktuálne sa k tomuto úradu pridalo aj ministerstvo energetiky USA. To má pod palcom niektoré biologické laboratóriá. Oficiálny Biely dom sa však stále drží „nerozhodných názorov“. Pôvod vírusu vyšetruje aj Svetová zdravotnícka organizácia.

Už nie len FBI

Dlhší čas verziu o laboratórnom pôvode koronavírusu podporoval ako jediný americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).  AFP konštatuje, že k rovnakému záveru prišlo aj americké ministerstvo energetiky. To dodnes tvrdilo, že vznik, či pôvod vírusu nevie stanoviť.

Košický župan Trnka zostáva na slobode
Predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku budú stíhať na slobode, rozhodol o tom Najvyšší súd. Potvrdil tak rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku a zamietol sťažnosť prokurátora. Skonštatoval však dôvodnosť trestného... Čítať ďalej
27 | 02 | 2023 | Tibor Malý/tasr

Energetika a pandémia? Ide to dokopy?

Tento záver priniesla analýza nových spravodajských informácií a ministerstvo energetiky sa vyšetrovaním zaoberalo z jediného dôvodu – práve ono v USA dohliada na sieť laboratórií. A medzi ne patria aj tie, ktoré sa zaoberajú pokročilým biologickým výskumom.

Biely dom je nerozhodný

„Štyri americké spravodajské agentúry sa domnievajú, že covid vznikol prirodzeným prenosom, zatiaľ čo ďalšie dve zostávajú nerozhodné,“pripomína Wall Street Journal.

Podľa Jakea Sullivana, poradcu Bieleho domu pre národnú bezpečnosť, sú na túto záležitosť naďalej "rôzne názory". „Momentálne neexistuje definitívna odpoveď zo strany spravodajskej komunity,“povedal Sullivan v nedeľu pre CNN.

Spojenci Ukrajiny by podľa Pavla mali byť pripravení aj na horšie varianty
Spojenci Ukrajiny by mali dúfať v najlepšie, ale mali by sa pripraviť aj na potenciálne horšie dôsledky, povedal ukrajinskému webu Suspilne zvolený český prezident Petr Pavel. Vojna nemusí skončiť tento rok, ale môže sa premeniť na dlhodobý... Čítať ďalej
27 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

WHO vo vyšetrovani nepoľavuje

V polovici februára Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) prisľúbila urobiť všetko pre to, aby sme dostali odpoveď v otázke pôvodu covidu. Poprela pritom správy o tom, že od vyšetrovania upustila.

„Vedecká komunita považuje určenie pôvodu pandémie za kľúčové, aby bolo možné lepšie bojovať proti ďalšej pandémii alebo jej dokonca zabrániť,“ uviedla vtedy WHO, ktorá šírenie koronavírusu SARS-CoV-2 za pandémiu vyhlásila 11. marca 2020, teda zhruba štvrť roka po zaznamenaní prvého prípadu vo Wu-chane.

RÚVZ situáciu stále sleduje

„V 51 vzorkách (91,07 percenta) došlo k vzostupu počtu kópií RNA SARS-CoV-2, v ostatných piatich vzorkách ostal počet kópií nezmenený alebo došlo k jeho poklesu,"informoval nedávno Úrad verejného zdravotníctva, podľa ktorého sa do 5. kalendárneho týždňa vyšetrilo 3316 vzoriek kvalitatívnou a kvantitatívnou metódou, z ktorých bolo pozitívnych alebo s hraničnými hodnotami 3277 (98,82 percenta) vzoriek.

Zbraňami za mier!(VIDEO)
USA budú pokračovať v presune zbraní do Kyjeva, aby posilnili svoju vyjednávaciu pozíciu. Washington nepochybuje o tom, že skôr či neskôr sa konflikt na Ukrajine vyrieši za rokovacím stolom, povedal americký poradca pre národnú bezpečnosť Jake... Čítať ďalej
26 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme