Milan Uhrík: Týmto nás reálne zatiahnete do vojny! (VIDEO)
23 | 02 | 2023 I Eka Balaškova

Vo štvrtok, 23. februára zvolal rýchlu tlačovú besedu predseda hnutia Republika, Milan Uhrík. Témou bolo uznesenie vlády Slovenskej republiky k návrhu na vyslanie príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR do asistenčnej misie EÚ pre Ukrajinu.

Milan Uhrík informoval, že toto uznesenie má byť predložené a následne schválené v NR SR. Uhríkovi sa nepáči vývoj situácie od posielania munície, až po požiadavku poslania vojakov. Tá keď zo západu príde, odvolaný premiér potvrdil, že nebude váhať. Je jasné, že táto „asistenčná misia“ znamená jasné zatiahnutie Slovenska do vojny. Pritom ešte pred pár dňami to minister Naď odmietal.

Najskôr výcvik

„Predseda vlády má tento dokument predložiť do NR SR a minister obrany ho má NR SR následne odôvodniť. Podľa tohto návrhu má Slovensko pomôcť zabezpečiť Ukrajine dostatok príslušníkov ozbrojených síl. Najskôr výcvikom na slovenskom území, a následne na základe vývoja situácie a vhodných bezpečnostných podmienok by misia mohla byť v budúcnosti presunutá na územie Ukrajiny,“informuje Milan Uhrík.

Humanitárna pomoc pre Ukrajinu je podľa Hegera dôležitá, no nepostačujúca. Treba aj ZBRANE!
Ukrajine treba pomáhať ďalej, je to v národnom a bezpečnostnom záujme Slovenska. Uviedol to dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) v súvislosti s výročím vypuknutia ruskej agresie. Zdôraznil, že Ukrajina bráni nielen svoju suverenitu a... Čítať ďalej
23 | 02 | 2023 | Tibor Malý

Situácia sa stupňuje

Predstavitelia hnutia Republika sú rozhorčení z vývoja, aký situácia naberá.

„Čo toto má znamenať? Tak najskôr začali Zelenskému posielať muníciu a zbrane. Potom začiatkom roka okresné úrady v SR nacvičovali mobilizáciu. Následne mi premiér Heger v parlamente do očí povedal, že "samozrejme pán Uhrík, keď príde požiadavka zo západu, tak našich vojakov na Ukrajinu vyšleme". Potom prisľúbil Zelenskému naše Migy. A teraz je tu návrh uznesenia vlády o vyslaní slovenských vojakov do misie pre Ukrajinu... Veď už aj slepý vidí, že ťahajú Slovensko do normálnej vojny!“ vyčíta vláde Uhrík.

Žiadajú vysvbetlenie

„Môžu si to nazývať "asistenčná misia", všetci vieme, čo by ozbrojení slovenskí vojaci na Ukrajine znamenali. Vojnu! Žiadame od premiéra a ministra obrany vysvetlenie a uistenie, že k ničomu takému nikdy nepríde,“uzatvára predseda hnutia Republika.

Falošné správy?

Minister obrany len před pár dňami, 19. 2. skonštatoval, že videl rôzne falošné správy, ktoré dementoval. Vyhlásil, že mobilizácia sa nechystá a každý, kto to tvrdí, je falošný luhár, ktorý chce strašiť ľudí. V tejto súvislosti už apeloval aj na generálnu prokuratúru, aby preverila otázku šírenia poplašných správ.

Minister Naď: Mobilizácia sa nechystá a každý, kto to tvrdí, je falošný luhár
Slovenské stíhačky MiG-29 by už nikdy nelietali, necvičia sa noví piloti a ich skladovanie si žiada náklady. Darovanie strojov Ukrajine by neznížilo obranyschopnosť Slovenska, 50 až 60 percent ich účtovnej hodnoty by sa Slovensku preplatilo cez... Čítať ďalej
19 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme