Blaha vyzýva Naďa: BUĎTE CHLAP! Nechce sa mi veriť, že by ste boli až taký zbabelý
21 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Slovenský rozhlas v sobotu 25. 2. 2023 organizuje diskusiu medzi ministrom obrany Jaroslavom Naďom a zástupcom opozičného Smeru-SD, ohľadom zástupnej vojny, ktorú voči Ruskej federácii vedú na ukrajinskom území Spojené štáty americké. Do relácie strana nominovala Ľuboša Blahu, ako podpredsedu strany a poslanca NR SR, ktorý sa špecializuje na otázky zahraničnej a európskej politiky. Minister však svoju účasť v diskusii dopredu vylúčil. Informuje o tom strana Smer na sociálnej sieti.

Nie je Vám to trápne?

"Vážený pán minister, z dramaturgie sme obratom dostali bizarnú odpoveď - vraj ste dopredu vylúčili účasť v relácii s Ľubošom Blahom," obracia sa Blaha na ministra obrany na oficiálnej stránke Smeru.

"Nechce sa mi veriť, že by ste boli až taký zbabelý, veď máte na starosti národnú bezpečnosť a dokonca sa pýšite modrou krvou. Človek by z Vašej sebachvály nadobudol dojem, že ste údajný rytier a Vy neviete zobrať ani dosť odvahy na argumentačný súboj s predstaviteľom ľavicovej opozície. Nie je Vám to trápne?," pýta sa opozičný poslanec.

Ďalej píše o tom, ako v reláciách bez oponentúry Naď šíri urážky a klamstvá proti jeho osobe, takže by to asi pôsobilo mimoriadne ustráchane, ak by nebol ochotný ísť do vecnej a hodnotovej konfrontácie s politikom, na ktorého tak cholericky minister útočí.

„Preto Vás verejne vyzývam – nebuďte ako malý zbabelý chlapec, ktorý sa bojí silnejšieho a vzdelanejšieho protivníka. Buďte chlap a poďte so mnou diskutovať,“ vyhlásil smerák.

Ľuboš Blaha, FBŠmer - SD

Blaha: Som ochotný ísť do debaty aj s extrémistom, ako ste Vy

Poslanec upozorňuje, že aj napriek tomu, že bol Naď opakovane usvedčený zo šírenia hoaxov, ako napríklad pri posielaní systému S-300, nemá Blaha problém s ním diskutovať, pretože verí, že jedine v otvorenej a slobodnej diskusii môže verejnosť získať pluralitné a vyvážené informácie. „Som preto ochotný ísť do debaty aj s extrémistom, ako ste Vy,” odkazuje.

Blaha skonštatoval, že ak Naď odmietne jeho výzvu, iba tým potvrdí, že v ich interpretácii konfliktu na Ukrajine majú pravdu a že si svoje rusofóbne a provojnové postoje nevie obhájiť. „Budete na smiech celému Slovensku, ešte viac ako doteraz. Pre Vaše vlastné dobro, pán Naď, Vám ponúkam zachovať si posledné zvyšky sebaúcty a prijať moju úprimnú výzvu,“ zdôrazňuje na záver.

Nový plán na NAKA. Pôjdu po Ficovi a Blahovi?!
V pondelok zverejnila polícia na sociálnej sieti, že NAKA preveruje podozrenie zo spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy Národná kriminálna agentúra (NAKA) v súvislosti s verejne šírenými informáciami o mobilizácii. Naď ukazuje prstom na... Čítať ďalej
20 | 02 | 2023 | Tibor Malý

Vlna kritiky aj voči TA3

Posledné vydanie relácie televízie Ta3 V politike sa tiež stalo objektom kritiky. Stretli sa tu totiž diskutujúci, ktorí v podstate zdieľali ten istý názor. Pozornému oku neušiel ani výkon moderátora spravodajskej Ta3 Richarda Dírera, ktorý si vyslúžil kritiku viacerých politológov a politikov. 

Líder Smeru Robert Fico sa tejto téme prednedávnom venoval vo videu na sociálnej sieti. Strana Smer-SD ako silná parlamentná opozícia nebola minulý týždeň pozvaná ani do jednej diskusnej relácie. Pritom boli navrhovateľmi hlavných tém. „No musíme si zvyknúť, lebo máme iný názor na vojnu na Ukrajine a chceme mier. A to je na Slovensku zakázané. Pokiaľ nebude Smer hovoriť ako si želá americká propaganda, treba mu zatvoriť hubu,“ skonštatoval Fico vo videu.

Prejav Ficom zmieňovaného moderátora Dírera z televízie Ta3 sa nepáči ani politológovi Eduardovi Chmelárovi.

„Bolo až smiešne, že moderátor nepozval žiadneho oponenta k tejto téme a na záver si pochvaľoval, ako pekne a konštruktívne sa dá o tejto téme porozprávať,“ napísal politológ, ktorému už menej smiešne pripadá Dírerov fanatizmus. Ten svojim moderátorským predslovom hodil do jedného vreca ľudí veriacich hlúpostiam o plochej Zemi s racionálne a za mier argumentujúcimi politikmi a intelektuálmi.

„Pán Dírer, ste obyčajný zbabelec a klamár,“ skonštatoval Chmelár.

Robert Fico: Smeru treba zavrieť hubu! (VIDEO)
Hoci je strana Smer najsilnejšou parlamentnou politickou opozičnou stranou, neboli jej zástupcovia pozvaní do žiadnej z víkendových diskusných relácii, konštatuje Robert Fico. Ten má pre tento fakt jedno vysvetlenie – Smer má iné názory, ako tie,... Čítať ďalej
21 | 02 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik