Žilinka: Odmietam spájať nespojiteľné a zaťahovanie rodiny do útokov voči mojej osobe
07 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Generálny prokurátor Maroš Žilinka na sociálnej sieti informoval o tom, ako sa naňho v posledných dňoch médiá obrátili s otázkou, týkajúcou sa kúpy bytu jeho plnoletou dcérou. Formulácia otázok podľa Žilinku nasvedčuje snahe o spájanie tejto kúpy, ktorá je vraj realizovaná absolútne transparentným a preukázateľným spôsobom, so zjavnou snahou o účelovú diskreditáciu jeho osoby

Generálny prokurátor Maroš Žilinka považuje za potrebné uviesť nasledovné:

"Generálnym prokurátorom SR som sa stal zložením sľubu dňa 10. decembra 2020." Napísal Žilinka na sociálnej sieti a pokračuje vo vysvetlení. "Spoločne s manželkou sme v júli 2019 (teda viac ako rok a štyri mesiace pred tým, ako som sa stal generálnym prokurátorom) uzavreli s obchodnou spoločnosťou Bory Home II s. r. o. Zmluvu o uzavretí budúcej zmluvy o prevode vlastníctva bytu v stavebnom projekte „Bory bývanie 2“, v súvislosti s výstavbou bytového domu, predmetom ktorej bola budúca kúpa 2 izbového bytu o výmere 57,35 m2, s pivničnými priestormi a parkovacím miestom v Bratislave za kúpnu cenu 153 300 eur.

Dohodnutá kúpna cena predstavovala sumu podľa verejne dostupnej ponuky, bez akýchkoľvek zliav.

V auguste 2019 sme s manželkou uhradili preddavok kúpnej ceny vo výške 22 995 eur.

Voličov v Čechách i na Slovensku manipuluje tá istá skupina
„V prezidentských voľbách rozhodlo načasovanie a to, ako to mal generál Peter Pavel dobre zorganizované. Súčasťou jeho prípravy boli aj médiá mainstreamu,“ hovorí v programe Aby bylo jasno politický analytik, americký novinár Erik Best. (Zdroj -... Čítať ďalej
07 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Po tom, ako som sa stal generálnym prokurátorom SR, spoločne s manželkou sme Dohodou z januára 2021 postúpili všetky práva a povinnosti zo Zmluvy o uzavretí budúcej zmluvy o prevode vlastníctva bytu v stavebnom projekte „Bory bývanie 2“ na našu plnoletú dcéru.

Následne po výstavbe bytového domu uhradením zvyšku kúpnej ceny vo výške 130 305 eur v júli 2021, uzavretím zmluvy o prevode vlastníctva bytu a povolením vkladu do katastra nehnuteľností, sa vlastníkom nehnuteľností stala naša plnoletá dcéra.

Všetky finančné prostriedky na kúpu nehnuteľnosti sme poskytli dcére s manželkou z príjmov pochádzajúcich výhradne z našich platov a z kúpnej ceny z predaja nášho 3 – izbového bytu v Piešťanoch. Všetky prevody finančných prostriedkov boli realizované bezhotovostne bankovými prevodmi.

Musím dôrazne odmietnuť snahy o spájanie kúpy nehnuteľností, ktorých je vlastníčkou naša plnoletá dcéra, s akoukoľvek mojou rozhodovacou činnosťou. Rovnako musím dôrazne odmietnuť akékoľvek zaťahovanie mojich rodinných príslušníkov do pretrvávajúcich útokov voči mojej osobe." Uzavrel svoj status generány prokurátor.

VIDEO ŠKANDALÓZNA CENZÚRA! Rozhovor o Ukrajine s Jeffrey Sachsom TA3 OKAMŽITE STIAHLA!
Uznávaný americký ekonóm, profesor z Harvardu a poradca vlád po celkom svete Jeffrey Sachs bol v pondelok (6.2.) hosťom debaty v televízii TA3 na tému súčasnej situácie ohľadne konfliktu na Ukrajine. Očividne tento rozhovor o dôležitosti okamžite... Čítať ďalej
07 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme