NSS: Voľby starostu obce Žehra sú neplatné
07 | 02 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Minuloročné októbrové komunálne voľby v obci Žehra v okrese Spišská Nová Ves sú neplatné. Rozhodol o tom Najvyšší správny súd (NSS) SR, podľa ktorého boli zostavené spôsobom, ktorý odporuje ústavným princípom tvorby orgánov samosprávy obce. TASR o tom informoval hovorca NSS Michal Hajtol.

"Zo skutkového stavu zisteného v predmetnej veci možno vyvodiť, že samotný výkon volebného práva, ako aj postup volebnej komisie pri zabezpečovaní hlasovania vo volebnej miestnosti v obci Žehra bol v zásadnom rozpore s ústavnými a zákonnými požiadavkami," uvádza sa v rozhodnutí.

Senát NSS SR vyhodnotil ako podstatné tie námietky žalobcu, v ktorých tvrdil, že množstvo voličov sa osobne na voľbách nezúčastnilo, no volebné právo si za nich uplatnili iné osoby, ktoré boli voliť opakovane. "Proti rozhodnutiu senátu nie je prípustný opravný prostriedok," doplnil Hajtol.

Písomné odôvodnenie rozhodnutia má byť zverejnené v zákonnej lehote, a to do 30 dní odo dňa jeho vyhlásenia.

Hlas ľudu: Pán minister Káčer, nelietajte!
Dočasne poverený minister Káčer sa vyjadril, že v súčasnosti je informačné prostredie presiaknuté klamstvami a neobjektívnymi informáciami. Výrazný podiel na tom majú aj sociálne siete. Preto chce aktívne vyvracať dezinformácie o... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Mária Škultétyová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme