Na cestách v ŽSK sa situácia zlepšila
04 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Na cestách v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) sa v sobotu popoludní situácia zlepšila. Podľa hovorkyne ŽSK Evy Lacovej je väčšina úsekov prejazdná, naďalej však fúka silný vietor a v niektorých úsekoch sa vytvárajú snehové záveje.

Doplnila, že vozovky sú prevažne mokré, s vrstvou kašovitého snehu. "Najproblematickejší je momentálne úsek v Novej Bystrici - snehové záveje na úseku 600 až 800 metrov. Horské priechody sú tiež prejazdné pre všetky vozidlá bez obmedzení. Naše vozidlá zimnej údržby ostávajú aj naďalej v nepretržitej prevádzke. V platnosti je stále prvý stupeň kalamitného stavu," uviedla Lacová.

Mimoriadnu situáciu na cestách v ŽSK vyhlásila Správa ciest ŽSK v piatok (3. 2.).

Na Chopku je aktuálne ORKÁN, stredné Slovensko bez elektriny!
Na Chopku je aktuálne orkán. Priemerná rýchlosť vetra podľa Beaufortovej stupnice sily vetra dosiahla na Chopku silu orkánu. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na sociálnej sieti. Vietor podľa grafu, ktorý SHMÚ zverejnil,... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!