Fico si s políciou vymieňa odkazy: Venujte sa kalamite a nie OBHAJOBE ZLOČINCOV!
04 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Líder Smeru Robert Fico na piatkovej tlačovej konferencii uviedol, že pri obvinení jeho kolegu Roberta Kaliňáka ide o politicky motivovaný proces, ktorého cieľom je zlikvidovať predstaviteľov opozície. Skritizoval postup polície. Polícia ihneď zverejnila stanovisko k vyjadreniam a deň na to - v sobotu poobede - na slová polície zareagoval na sociálnej sieti aj Robert Fico. Ešte že máme ten facebook.

“Vedenie Prezídia Policajného zboru odsudzuje verbálne útoky, urážky, invektívy, uvádzané nepravdy a vyhrážky voči vyšetrovateľom, vyšetrovateľkám a policajtom vykonávajúcim operatívnu činnosť na NAKA P PZ pre ich riadny výkon právomoci a služobnej činnosti v trestných konaniach,” vyjadrili sa muži zákona ešte v piatok večer.

Fico: Ja sa nevyhrážam! Taký je zákon

Robert Fico v sobotu popoludní uverejnil odpoveď na reakciu polície na tlečovú besedu Smeru. "ODPORÚČAM POLÍCII, ABY SA VENOVALA SNEHOVEJ KALAMITE NA SEVERE A NIE OBHAJOBE VYŠETROVATEĽOV NAKA PREUKÁZATEĽNE PÁCHAJÚCICH ZLOČINY," uviedol Fico veľkými písmenami.

"Polícia včera večer reagovala na našu TK, na ktorej sme doslova „na kašu“ rozbili opätovné nezmyselné a čisto politicky motivované obvinenie R. Kaliňáka. Toto obvinenie je len potvrdením vyhlásení predstaviteľov vlády, že predčasné voľby odložili na 30. 9. 2023 len preto, aby mohli pozatvárať opozíciu," pokračoval expremiér.

Podľa Fica sa polícia zastala vyšetrovateľov NAKA, ale nevyvrátila ani jedno z tvrdení podložených dôkazmi, "ktoré z našich úst počuli o manipuláciách trestných konaní. Čo dnes konštatuje aj SIS a Ústavný súd SR".

"A informácia, že policajtom na NAKE bude znemožnené poberať do konca života výsluhové dôchodky, ak porušujú ľudské práva, nie je vyhrážaním. Takýto zákon platí a prijala ho súčasná vládna koalícia. Odporúčam polícii, aby sa venovala snehovej kalamite na severe Slovenska a nevypisovala stupídne vyhlásenia, ktorými len viac a viac potvrdzuje, akú špinu predstavuje skupina vyšetrovateľov na NAK-e,” uzavrel Fico.

Tlačovka Smeru: Prípad má všetky atribúty politického procesu

NAKA obvinila v stredu (1. 2.) exministra vnútra Roberta Kaliňáka a Jozefa B. st. pre zločin podplácania. Podľa polície sú obvinení podozriví z poskytnutia úplatku osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR. Kaliňák považuje svoje obvinenie z podplácania za nezákonné a nezmyselné.

Obvinenie z korupcie považuje exminister vnútra Roberta Kaliňák za absurdné. Povedal to v piatok na Prezídiu Policajného zboru. Kaliňákov advokát David Lindtner uviedol, že vypovedať bude až po prečítaní spisu. Zároveň si ponechali lehotu na podanie sťažnosti proti obvineniu.

Advokát poznamenal, že majú ťažkú pozíciu, pretože musia vyvracať niečo, čo sa podľa nich nestalo. Obvinenie je podľa neho založené na jednej vete a jednej výpovedi exšéfa finančnej správy Františka I. “Je to jedno z najznásilnenejších uznesení, aké som kedy čítal,” skonštatoval Kaliňák.

Líder Smeru Robert Fico na piatkovej tlačovej konferencii opätovne zopakoval, že ide o politicky motivovaný proces, ktorého cieľom je zlikvidovať predstaviteľov opozície. Kritizuje postup polície, i vyšetrovateľku Moniku Barčákovú, ktorá podľa neho nie je nestranná. Postup NAKA označil za nezákonný. Za šokujúce považuje, že nepoznajú meno dozorujúce prokurátora, odmietajú im ho vraj prezradiť. Nepoznajú ani mená svedkov. Absurdné politické obvinenie je podľa neho nezmyslené a vymyslené, bez akýchkoľvek dôkazov.

Kaliňák poznamenal, že prípad má všetky atribúty politického procesu. Hovorí o “vystrašenej” vyšetrovateľke, o podvádzaní, falšovaní i vymýšľaní dôkazov. “Majú strach z pravdy. Držia pod krkom všetkých kajúcnikov,” odkázal. Potvrdil, že v piatok idú po spis k obvineniu.

Heger začal PREDVOLEBNÚ KAMPAŇ: Fico nie je premiér "hodný" vládnutia
Veľvyslanci z viac ako 20-tich členských štátov EÚ, USA a Veľkej Británie sa v stredu stretli s predstaviteľmi Smeru a jediné, čo ich zaujalo bol postoj k vojne na Ukrajine a pohľad do budúcnosti. Líder Smeru Robert Fico si myslí, že Západ nikdy... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Polícia reaguje na tlačovku Smeru

Verbálne útoky na prácu príslušníkov Policajného zboru (PZ) vedenie polície v piatok večer odsúdilo. 

Vzhľadom k záujmu o reakciu zo strany niektorých médií, zverejňujeme stanovisko Policajného zboru k vyjadreniam, ktoré odzneli na dnešnej tlačovej konferencii politickej strany na prácu príslušníkov Policajného zboru:

“Vedenie Prezídia Policajného zboru odsudzuje verbálne útoky, urážky, invektívy, uvádzané nepravdy a vyhrážky voči vyšetrovateľom, vyšetrovateľkám a policajtom vykonávajúcim operatívnu činnosť na NAKA P PZ pre ich riadny výkon právomoci a služobnej činnosti v trestných konaniach."

 

"Aj napriek takýmto útokom bude polícia naďalej odhaľovať a vyšetrovať trestnú činnosť tak, aby bol na základe dôkazov zistený skutkový stav veci a s rovnakou starostlivosťou v prípade obvinenia konkrétnej osoby bude vždy objasňovať okolnosti svedčiace proti nej, ako aj v jej prospech, aby bolo umožnené spravodlivo rozhodnúť.

Každý čestný policajt, ktorý svedomito vykonáva svoje povolanie, aby pre túto spoločnosť zabezpečoval ochranu a spravodlivosť, má u vedenia Policajného zboru vždy plnú podporu," uzavrela polícia.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Popredný francúzsky novinár z ruských zákopov: „To, čo som videl, ma vydesilo“
Moderátor André Berkoff mal nedávno vo vysielaní francúzskeho rádia SUDRadio zaujímavého hosťa. Novinára Régisa Le Sommiera. Pána novinára. Nie zideologizovanú a dobre zaplatenú kaviarenskú mainstreamovú tlčhubu. Podľa neho „Rusi hovoria: „Sme my... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!