Podľa mainstreamu Slovensko nemá právo na svojprávnosť
02 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Predstavte si, že vážený pán, Jeho excelencia Igor Slobodník, si ako veľvyslanec Slovenskej republiky vo Francúzsku predvolá "na koberec" pána Laurenta Fursta, ktorý je francúzskym poslancom za opozičnú stredopravú stranu Republikáni a začne ho pérovať a cvičiť ako opičku, že čo si to dovoľuje mať iný názor ako má  politické prostredie prezidenta Macrona. A že Furst z pohľadu Slovenska si môže dovoliť  iba toto a hento by už naozaj nemal. Nemysliteľné? No ale presne to mali urobiť veľvyslanci Paríža a Londýna v týchto dňoch v Bratislave.

Aspoň tak to vyznieva z informácií slovenského provládneho mainstreamu o stretnutí veľvyslancov Európskej únie, Veľkej Británie a USA s predstaviteľmi strany SMER. "Britský veľvyslanec Nigel Baker vyjadril hlboké znepokojenie nad vyjadreniami niektorých poslancov strany Smer-SD, ktorí opakovane šíria dezinformácie o vojenskom konflikte, dodávkach západných zbraní, o spojeneckých štátoch alebo o Severoatlantickej aliancii," napísala po rokovaní s vedením Smeru britská ambasáda". Tak informuje napríklad Denník N.

Ak je to pravda...

Čo by potom mal urobiť rezort diplomacie? Teda, tej našej? Veď by išlo o flagrantné porušenie diplomatických zvyklostí nezasahovania do vnútorných záležitostí zvrchovanej členskej krajiny európskej únie. (So súhlasným potleskom maistreamu, v nej pôsobiacom.) Nuž a k tomuto sa viaže napríklad Uznesenie Európskeho parlamentu z 9. marca 2022 o zahraničnom zasahovaní do všetkých demokratických procesov v Európskej únii, v ktorom sa okrem iného striktne pripomína, že "cieľom zahraničného zasahovania je prekrúcanie a nepravdivá prezentácia faktov, umelé nafúknutie jednostranných argumentov, diskreditácia informácií s cieľom degradovať politickú rétoriku a v konečnom dôsledku podkopať dôveru..." No, čo platí pre Rusko, samozrejme, nemusí platiť ani pre Paríž či Londýn, či Brusel, alebo pre mainstream. Že?

Ak by sme to spravili my

Nuž, tak potom by lietali do Bratislavy demarše a nóty ako na jar sa vracajúce vtáctvo. Naši veľvyslanci by boli predvolaní a museli by vysvetľovať, čo si to dovolili voči zvrchovanosti napríklad toho Francúzska či Veľkej Británie a ich domácej politike. A bez debaty. Naspäť by sa vracali ospravedlnenia a hlboké ubezpečovania o tom, že to tak nebolo myslené, že ide iba o dezinpretáciu a že sa tomu bude Bratislava snažiť vyvarovať.

Pohľad druhej strany

Predseda Smeru Robert Fico sa o tomto diplomatickom stretnutí v Bratislave vyslovil takto: "Na pozvanie moje ako podpredsedu Národnej rady SR za účasti Roberta Fica a Mariána Kéryho sa dnes uskutočnilo pracovné stretnutie s veľvyslancami členských štátov EÚ, ako aj Spojených štátov amerických a Veľkej Británie. Takmer tridsiatku diplomatov sme informovali o aktuálnej situácii na Slovensku, kedy je spochybňovaný základný pilier demokracie, a tou je úloha opozície v demokratickom systéme." A to už je asi iná pesnička, ako tá, ktorú si vyspevoval mainstream vo svojej dezinformácii.

Potrebujeme tlmočníkov

A to urgentne. Pretože, ako sa javí, mnohé mediálne informácie treba z "američtiny" prekladať do jasnej slovenčiny. Takže tentoraz citácia Mariána Kéryho o spomínanom stretnutí: "Diplomatom sme predstavili aj iné politické dianie, než aké je prezentované mainstreamovými médiami. Vláda v demisii chce vládnuť takmer celý rok, pričom by najradšej pozatvárala celú opozíciu, aby jej nemal kto oponovať.“ Strana SMER-SD, kým pôsobila v minulých vládach, vždy uprednostňovala dialóg. „A to na národnej úrovni, ako aj tej medzinárodnej,“ zdôraznil predseda Zahraničného výboru NR SR Marián Kéry.

SMER nespochybňuje zahranično-politické ukotvenie Slovenska.

A to už akosi našim "žurnalistom ušlo". Robert Fico totiž o stretnutí s diplomatmi napísal aj toto: "Pracovné stretnutie sa nieslo v otvorenej a konštruktívnej atmosfére, pričom takéto rokovania sú dôležité pre vzájomnú neskresľovanú informovanosť, keďže SMER-SD nespochybňuje zahranično-politické ukotvenie Slovenska v medzinárodných štruktúrach." 

Ikona Francúzska úplne naplno: "NATO a USA nás ťahajú do vojny"
„Dnes si každý uvedomuje zodpovednosť Spojených štátov v súčasnom konflikte, osudovú úlohu NATO, ktoré sa neustále rozširuje, a bezohľadnú politiku ukrajinskej vlády. (...) Západniari, žiaľ, nechali Zelenského, jeho oligarchov a neonacistické... Čítať ďalej
02 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme