POZOR na ďalšiu nebezpečnú kozmetiku!
01 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii (EÚ). Do systému Safety Gate/RAPEX ich nahlásili kontrolné orgány v Litve, Českej republike, Taliansku, Francúzsku, Írsku a Estónsku. Môžu sa nachádzať aj na Slovensku. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková.

Úrad upozorňuje na telové mlieko Palacio Herbal Therapy Cannabis Body milk, toaletné vody značky Aquarius Cosmetic, Comin parfum a Shirley May, parfumy značky Tesori d'Oriente a Spectre, výrobky do kúpeľa značky Tesori d'Oriente.

Orgány nahlásili tiež lak na vlasy značky Malizia, farbu na vlasy značky Renée Blanche, gél na očné okolie Mr. Gentle Eye contour gel with Oak extract & Caffeine či parfumovanú vodu značky Lazell Parfums.

Nebezpečný môže byť aj krém na tvár značky Margarita, výrobok na ochranu pred slnečným žiarením a krém na tvár značky Eveline Cosmetics i kozmetický olej značky Evoluderm.

Nahlásené výrobky obsahujú zakázané látky, čo je v rozpore s európskym nariadením.

Návrh na BLOKOVANIE webov poslanci vrátili na dopracovanie
Poslanci Národnej rady (NR) SR v stredu neposunuli do druhého čítania novelu zákona o kybernetickej bezpečnosti a vrátili ju navrhovateľovi na dopracovanie. Návrh hovorí, že Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) by opäť mohol mať možnosť blokovať... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme