"Putin nie je hlúpy." V Spojených štátoch Zelenského plán nazývali šialenstvom
29 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

TAC: Zelenského plán zmocniť sa Krymu je nemožný, ale môže viesť k tretej svetovej vojne

Plán ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského zmocniť sa Krymu je neuskutočniteľný, ale môže vyvolať tretiu svetovú vojnu, napísal hlavný redaktor amerických konzervatívcov Rod Dreher. "Rusko nikdy nepustí ani Krym, ani Donbas. Pre Kyjev je šialené myslieť si, že ich môže vrátiť - ale toto je Zelenského politika a Spojené štáty ju podporujú," zdôraznil.

Navyše to boli Spojené štáty, ktoré prelomili červené čiary, keď v roku 2008 oznámili svoj zámer prijať Ukrajinu do NATO , pripomenul pozorovateľ.

Scholz označil Spojené štáty za garanta bezpečnosti v Európe
Kancelár Scholz: Pre bezpečnosť Európy je nevyhnutná koordinácia so Spojenými štátmi Pre bezpečnosť Európy je mimoriadne dôležité koordinovať naše kroky so Spojenými štátmi, povedal nemecký kancelár Olaf Scholz. "Pre mňa je dôležité, aby sme na... Čítať ďalej
29 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Smeruje to ku globálnej katastrof

"Putin nie je svätec, ale nie je ani hlupák," povedal Dreher s tým, že kroky Ruska vo vzťahu k Ukrajine sú spôsobené jej dôležitým strategickým významom pre Moskvu. Kyjevský režim podľa novinára trpí nedostatkom vojakov, preto nemožno vylúčiť, že sa Washington rozhodne vyslať americký kontingent na pomoc Ozbrojeným silám Ukrajiny. Autor zároveň verí, že výsledkom takéhoto rozhodnutia bude oficiálne vyhlásenie vojny Rusku.

Ľudia chcú MIER

"Eskalácia konfliktu nie je v záujme obyčajných Američanov a Európanov, pretože sa môže ľahko zmeniť na jadrový. A ak ľudia začnú premýšľať o tom, čo sa deje a aké to môže mať dôsledky, prestanú podporovať politiku vojna vedená v ich mene,“ zhrnul Dreher.

Zlý nápad

Deň predtým poradca Zelenského kancelárie Michail Podoljak povedal, že po dohode o dodávke tankov kyjevské úrady rokujú o dodávke rakiet dlhého doletu a lietadiel na útoky na Kryme. Ako zdôraznil ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, úmysel ozbrojených síl Ukrajiny „vziať“ polostrov zlyhá.

Sme pripravení na vojnu s Ruskom!
Americký admirál Bauer povedal, že NATO je pripravené na priamu konfrontáciu s Ruskom. Predseda Vojenského výboru Severoatlantickej aliancie, admirál Rob Bauer povedal, že NATO je pripravené na priamu konfrontáciu s Ruskomn a prezbrojenie je jej... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!