Prezidentka verí, že poslancom sa v utorok podarí schváliť zmenu ústavy
24 | 01 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Prezidentka SR Zuzana Čaputová verí, že poslancom Národnej rady SR sa v utorok podarí schváliť zmenu Ústavy SR v súvislosti s predčasnými voľbami. Vyslovila aj hrozbu!

"Môj postoj je jasný, jasne som povedala, že treba predčasné voľby vzhľadom na to, že máme vládu s obmedzenými právomocami," uviedla. Vyhlásiť termín predčasných volieb či prijať primerané rozhodnutia je podľa nej potrebné najneskôr do 30. januára. "Inak zostavím úradnícku vládu," doplnila hlava štátu.

Bývalé koaličné strany sa v nedeľu (22. 1.) dohodli na texte zmeny Ústavy SR v súvislosti s predčasnými voľbami. Skrátenie volebného obdobia parlamentu by malo byť možné prijatím uznesenia, na čo bude potrebných 90 hlasov poslancov. Zároveň sa dohodli na termíne predčasných volieb 30. septembra. Dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) predpokladá, že dohodnutá zmena ústavy by sa mohla odsúhlasiť hneď po prerokovaní v parlamente.

Prezidentka odcestovala do Berlína, stretne sa s prezidentom a prevezme si cenu
Prezidentka SR Zuzana Čaputová odcestovala v utorok ráno na pracovnú cestu do Berlína, kde sa stretne s nemeckým náprotivkom Frankom-Walterom Steinmeierom. Popoludní si Čaputová prevezme Schwarzkopfovu európsku cenu. V sídle nemeckého prezidenta,... Čítať ďalej
24 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!