NAKA udrela na naftárov. Zadržali trinásť osôb
24 | 01 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Polícia dnes udrela na ďalších podnikateľov s pohonnými hmotami. Zadržaných a obvinených má byť trinásť osôb. Ich firmy majú vysoké dlhy na dani, rádovo v miliónoch eur. Medzi obvinenými má byť aj bývalý policajt.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v utorok zasahuje v rámci akcie Jurgium pre podozrenie z daňovej trestnej činnosti a s tým súvisiacu legalizáciu výnosov z trestnej činnosti. Doteraz zadržala 13 osôb. Na sociálnej sieti o tom informuje Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

"Vo veci sa aktuálne vykonávajú viaceré domové a iné prehliadky. Vzhľadom na aktuálne štádium trestného konania nemožno poskytnúť bližšie informácie," uviedol ÚŠP.

Podľa portálu Akuality, "medzi obvinenými osobami má byť aj Martin Jurkovič, známy majiteľ siete čerpacích staníc, ktoré sú na trhu už desiatky rokov. Sieť je známa najmä svojimi nízkymi cenami palív, čo vzbudzovalo dlhodobo otázky o ich kvalite resp. legálnosti biznisu."  Portál Startitup informuje, že policajti momentálne zasahujú v budove spoločnosti Jurki.

Poslanci pokračujú v prerušenej 78. schôdzi, čaká ich novela ústavy
Poslanci Národnej rady (NR) SR pokračujú v prerušenej 78. schôdzi, rozhodnúť by mali o novele Ústavy SR v súvislosti so skrátením volebného obdobia parlamentu. Ak návrh stihnú prerokovať ešte do 17.00 h, budú vtedy o ňom aj hlasovať. Ak by to... Čítať ďalej
24 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Zdieľať tento článok