Belousovová: Referendum bola skúška dospelosti nášho národa
23 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Referendum bola skúška dospelosti nášho národa. Komentátorka verejného diania A. Belousovová (Národ a spravodlivosť) má z referenda zmiešané pocity. Na jednej strane je podľa nej pravda, že 1,2 milióna zúčastnených občanov nie je nízke číslo, na druhej strane sa pýta, kde boli zvyšné tri milióny voličov, ktorí rozhodovanie o podstatnej ústavnej otázke odmietli.

S hodnotením referenda je to ako s tým pol pohárom vody. Záleží na tom, kto sa pozerá. Pesimista vidí poloprázdny pohár a optimista poloplný. Koalícia hodnotí neúspešné referendum ako fiasko opozície a hlavne Fica. A Matovič si dokonca myslí, že tým občania dali najavo, že nechcú predčasné voľby a chcú, aby koalícia dovládla do riadneho termínu volieb. Opozícia na čele s Ficom a Pellegrínym si myslí, že výsledok referenda je ohromujúci a tých skoro 1,2 milióna ľudí je zárukou, že táto vláda to má skôr, či neskôr zrátané.

Tak aký je vlastne ten pohár? Buďme realisti. Pri pohľade na taký pohár ma vždy napadne: čo robiť, aby v ňom bolo aspoň toľko vody, čo robiť, aby nám nechýbala. Aby sme mali vždy dosť a prežili. Veď na smäd sa môže tiež umrieť...To znamená, že objektívny pohľad na ten pohár, je pohľad praktický.

Belousovová k ŠTÚDII o úmrtiach počas covidu: Doslova VYVRAŽDILI mesto ako Čadca!
Na Slovensku počas pandémie zomrelo na covid 26 786 ľudí. Cez 21-tisíc z nich podľa štúdie zomrieť nemuselo - keby nezlyhal manažment vlády. Štúdia ako príklad uvádza Dánsko, kde mali jednak dobrý menežment pandémie, ale aj dôveru občanov vo vládne... Čítať ďalej
07 | 01 | 2023 | Eka Balaskova

A tak je to aj s referendom.Vo voľbách v roku 2020 bolo zaregistrovaných 4,4 milióna voličov. Volieb sa zúčastnilo 2,9 milióna voličov - cca 66%. Voliť nešlo 1,5 milióna voličov- cca 34%. Na referende sa zúčastnilo 1,2 milióna voličov a predpokladám, že to boli hlavne tí, ktorí voliť chodia, teda z tých 2,9 miliónov. Asi 1,7 milióna tých, čo voliť chodia však v referende nehlasovali. Spolu s tými 1,5 miliónmi, čo voliť neboli v 2020 je to cez tri milióny ľudí.

Stále platí veta, že národ sa vymeniť nedá, vymeniť sa dajú len politici.

Teda ten realistický a zároveň praktický pohľad na neúspešné referendum je: Prečo v tomto ťažkom čase taká ohromná a rozhodujúca masa nechce, nemá záujem rozhodovať o vlastnej budúcnosti?!?!?! Toto by mala byť základná otázka pre všetkých politikov, ktorí to so Slovenskom myslia dobre.

Referendum bola skúška dospelosti nášho národa. My sme tú maturitu neurobili. To je neodškriepiteľný fakt. Čaká nás isto iste reparát. A nebude jednoduchý. Na to, aby sme ho urobili, si musíme najskôr priznať, v čom zlyhali žiaci a v čom učitelia. O tom sa môžeme pobaviť nabudúce.

Ak to stihneme...

Anna Belousovová: Nemám záujem počúvať tliachanie ďalšej z radu slúžok USA
"Ukradnuté Slovensko," je názov názorového príspevku národniarky Anny Belousovovej, ktorá pôvodne chcela napísať pekný príspevok k 30. výročiu vzniku Slovenskej republiky, ale napokon ju opustila sviatočná nálada a ostal v nej len hnev a hnus.... Čítať ďalej
03 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!