Zapoja sa USA priamo do vojny s Ruskom?
21 | 01 | 2023 I Milan Laca

Expert Damon: Spojené štáty majú v úmysle poslať vojakov na Ukrajinu po tom, čo vstúpili do konfrontácie s Ruskom.

Na základe výsledkov stretnutia ministrov obrany viac ako 50 krajín na americkej základni Ramstein v Nemecku, môžu Spojené štáty vyslať svojich vojakov na územie Ukrajiny, s cieľom vstúpiť do priameho konfliktu s Ruskom. Andre Damon, odborník v oblasti geopolitiky a ekonómie, vyjadril tento názor vo svojom článku pre World Socialist Web Site.

Problémy

„V nadchádzajúcich mesiacoch sa vyskytnú obrovské problémy, spojené s novou americkou stratégiou. Keďže počet obetí medzi ukrajinskými vojakmi bude stúpať, bude nevyhnutne potrebné priame nasadenie jednotiek NATO do vojny,“ píše v článku.

Hrozí NATVRDO III. svetová vojna? DVE TRETINY svetovej populácie podporujú RUSKO! Kto bude VÍŤAZ?
„Nerozhodnosť zabíja viac našich ľudí,“ okomentoval Zelenského poradca meškanie tankov. "Jadrové mocnosti neprehrali veľké konflikty, od ktorých závisí ich osud," prízvukuje ruský exprezident Medvedev. Ukrajinci šliapu na pílu Poradca... Čítať ďalej
21 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Konfrontácia?

Expert poznamenal, že po prvý raz v histórii môže dôjsť k priamej konfrontácii medzi štátmi, ktoré majú vo svojom arzenáli jadrové zbrane. Damon sa domnieva, že zbrane, ktoré majú Spojené štáty v úmysle dodávať spoločne s NATO, nemajú obranný, ale útočný charakter. To je „180-stupňový obrat verejných vyhlásení Bidenovej administratívy“, ktoré odôvodňovali eskaláciu ukrajinského konfliktu a Účasť Washingtonu na ňom.

Iný názor

Ozbrojené sily Ukrajiny nevyhrajú špeciálnu operáciu v roku 2023. Vyhlásil  šéf Zboru náčelníkov štábov Spojených štátov amerických Mark Milley. "Stále tvrdím, že tento rok bude veľmi, veľmi ťažké vytlačiť ruské sily z celého ukrajinského územia," uvádza televízny kanál CNN, ktorý cituje Millieho slová. Špeciálna operácia sa podľa náčelníka generálneho štábu skončí mierovými rokovaniami.

Biden odmietol vojnu

Analytik zároveň pripomenul, že Joe Biden koncom decembra vyhlásil, že Spojené štáty nechcú bojovať proti Rusku, pretože nechcú tretiu svetovú vojnu.

Ukrajinci budú trénovať na Leopard 2 v Poľsku. A na imaginárnych tankoch asi budú bojovať doma
Ukrajinské sily budú trénovať na bojových tankoch Leopard 2 v Poľsku, povedal ukrajinský minister obrany Oleksii Reznikov, napriek tomu, že sa spojencom nepodarilo dosiahnuť dohodu o dodávke vozidiel nemeckej výroby do Kyjeva. Trénovať... Čítať ďalej
21 | 01 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme