Radačovský podáva TRESTNÉ OZNÁMENIE na Šimečku! Mal by to ROZŠÍRIŤ na Hegera, Čaputovú a celú vládnu koalíciu
21 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

TRESTNÉ OZNÁMENIE NA PREDSEDU STRANY PROGRESÍVNE SLOVENSKO, MICHALA ŠIMEČKU. O svojom zámere informoval europoslanec a exsudca Miroslav Radačovský na sociálnej sieti. Bude to však stačiť? V antikampani na referendum nezaháľali takmer všetci naši vrcholní vládni predstavitelia!

"V zmysle § 351 Tr. zákona trestného činu marenia prípravy a priebehu volieb a referenda sa dopustí ten, kto (okrem iného) ľsťou inému bráni vo výkone ústavného práva voliť alebo hlasovať v referende. Odňatím slobody na jeden až päť rokov sa páchateľ potresce, ak takýto čin spácha verejne alebo ako verejný činiteľ. V zmysle právneho výkladu lesť je vyvolanie omylu u inej osoby s úmyslom dosiahnuť nejaký cieľ," cituje zákon bývalý sudca.

Podľa Radačovského status, ktorý Michal Šimečka dňa 20.1.2023 v dopoludňajších hodinách zverejnil na svojej FB stránke, kde prehlásil: „Na referende sa nezúčastním“ s tvrdením, že PS nebude podporovať kampaň Fica, je tvrdenie klamlivé, pretože referendum vyhlásila prezidentka republiky.

"Ale predovšetkým je ľstivým tvrdením, učineným v snahe dosiahnuť, aby od referenda odradil a teda na jeho účasti občanom SR ich uvedením do omylu, zabránil. Takéto konanie má znaky vyššie citovaného trestného činu marenia referenda ľsťou, ale aj znaky neakceptovateľného politického extrémizmu," prízvukuje europoslanec.

Čaputová sa BOJÍ! Ako čert kríža. Podľa Blahu ju neminie TOTO!
ZUZANA ČAPUTOVÁ MÁ STRACH! Presne toto si myslí podpredseda Smeru ľuboš Blaha. A vo svojom statuse sa následne pýta: Položte si základnú otázku - prečo Čaputová chce dať paragraf 363 na Ústavný súd? Čoho sa bojí? Prečo jej Maroš Žilinka tak leží v... Čítať ďalej
21 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Radačovský upozorňuje, že jeho strana má v 5. bode základných programových cieľov jasne uvedené: „Boj proti všetkým formám extrémizmu a hnutiam smerujúcim k potlačeniu základných ľudských práv a slobôd.“ Je preto podľa neho povinnosťou strany Slovenský PATRIOT podať trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru s tým, aby posúdila, či takéto konanie Michala Šimečku napĺňa znaky trestného činu alebo iného protiprávneho konania.

Extrémistické konanie akéhokoľvek politického subjektu, jej predstaviteľa, o to viac europoslanca a podpredsedu EP, je v štáte, ktorý si ctí demokraciu a princípy právneho štátu, neakceptovateľné.

"Ľstivým spôsobom poukazovať na nepotrebnosť zúčastniť sa referenda, je už len krôčik k tomu, aby sa vyzývalo k neúčasti na voľbách a toto je už skutočne pre demokraciu a právny štát nebezpečné. Ostalo by nám potom voliť len jednu, tú „správnu“ stranu a jedného vodcu. To, že takéto konanie vodcu strany PS, europoslanca a podpredsedu EP, je politicky a morálne neakceptovateľné, snáď nikto pochybnosti nemá. To, či takéto konanie je protiprávne v zmysle Tr. zákona, nech posúdi prokuratúra SR a v prípade, že dospejú k záveru, že o protiprávne konanie ide, po zbavení poslaneckej imunity v EP, nech sa postupuje v súlade s platným zákonom," uzavrel radačovský s tým, že o výsledku podnetu na Generálnu prokuratúru SR bude občanov informovať.

Trestné oznámenie na celú vládu?

Radačovský by mal však podnet jednoznačne rozšíriť. Tu ponúkame možnosti, o koho by sa mohlo jednať.

"DVAJA MEGAZLODEJI Fico a Pellegrini organizujú referendum o ich návrate k moci. Ak si myslíš, že si nakradli málo a nevadí ti, že politici okrádajú svojich voličov, choď ich zajtra podporiť. Ak si myslíš, že skorumpovaní politici patria do basy, máš zajtra určite lepší program," napísal na sociálnej sieti Igor Matovič.

Múdrosráči, lúza, opice, háveď, dozaláti... Dokedy sa dáme ešte touto vládou urážať?
Slováci, teraz máte šancu dokázať, že v demokratickom štáte nezáleží na enormne platených politických elitách ale na VÁS! Za posledné roky sme si od našich predstaviteľov vypočuli viac ako dosť na adresu ľudí, ktorým sa majú zodpovedať. Je čas... Čítať ďalej
21 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

"Referenda sa nezúčastním, lebo je len kampaňou Fica a Pellegriniho. Som zásadne proti tomu, aby referendum bolo nástrojom nekorektného politického zápasu a bolo zneužívané na osobné záujmy úzkej skupiny ľudí. Svojou účasťou by som dal relevanciu ľuďom, ktorí roky rozkrádali a ochudobňovali Slovensko, živili „našich ľudí“, ohrozovali životy občanov počas pandémie a teraz sa prikláňajú k extrémizmu. Ich ciele nie sú v záujme krajiny. Pánom Ficovi a Pellegrinimu jednoducho nie je nutné aktívne asistovať pri túžbe k návratu k moci," informoval občanov Eduard Heger.

Prezidentka Zuzana Čaputová bude mať tiež veľa čo vysvetľovať.  Ešte v časoch, keď bola podpredsedníčkou Progresívneho Slovenska (PS) sa vyjadrila jasne. „V Progresívnom Slovensku na to máme jednoznačný názor. V zmysle, ak sú tu prvky priamej demokracie, ako je napríklad referendum, tak mám byť urobené všetko pre to, aby ho ľudia mohli realizovať, boli o ňom informovaní…“ – hlása v staršom videu Čaputová.

A dnes? "Nebudem vyzývať občanov k účasti. Toto referendum vnímam ako súčasť rok a pol prebiehajúcej politickej kampane jednej politickej strany, ja preto nebudem vyzývať občanov k účasti, nebudem ich zároveň od účasti ani len odrádzať. Ako som povedala, predmet referenda, alebo samotná úvaha o tom, aby občania toto právo mali, ja ju podporujem. To je jedna vec. Ale pokiaľ ide o samotnú účasť, vyzývať občanov nebudem,“ nechala sa počuť hlava štátu. A na referendum, samozrejme, nešla.

A takto by sme mohli pokračovať donekonečna. Naprieč celým koaličným spektrom a s výdatnou podporou Progresívneho Slovenska. Je to smutné, ale, žiaľ, je to tak.

AK BY TOTO REFERENDUM BOLO ZBYTOČNÉ, NESNAŽILI BY SA MU TAK URPUTNE ZABRÁNIŤ
Je až úsmevné, ako sa s blížiacim začiatkom referenda zvyšovala nervozita, panika a agresivita tých, ktorí sú proti jeho konaniu. Takto sa zamyslel vo svojich statusoch historik a politický analytik Eduard Chmelár. A nedá sa inak, iba s ním... Čítať ďalej
21 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme