Múdrosráči, lúza, opice, háveď, dozaláti... Dokedy sa dáme ešte touto vládou urážať?
21 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Slováci, teraz máte šancu dokázať, že v demokratickom štáte nezáleží na enormne platených politických elitách ale na VÁS! Za posledné roky sme si od našich predstaviteľov vypočuli viac ako dosť na adresu ľudí, ktorým sa majú zodpovedať. Je čas povedať: DOSŤ BOLO!

Všetky volebné miestnosti otvorili v sobotu ráno načas, priebeh referenda je zatiaľ pokojný. Uviedla to riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán MV SR Eva Chmelová. Ani počas dňa neočakáva problémy.

"Sú otvorené všetky miestnosti, v tejto chvíli nemáme hlásený žiadny problém," povedala Chmelová. Zdôraznila, že pri referende je situácia špecifická. "Referendum sa líši od volieb. Pokiaľ ide o kampaň, v zákone o volebnej kampani nie je referendum upravené, nič nie je zakázané. Neexistuje ani moratórium," ozrejmila.

Neoficiálne výsledky referenda by podľa Chmelovej mohli byť známe skoro po polnoci. "Vzhľadom na jednoduché zisťovanie volieb v referende, ako aj elektronizáciu, pokiaľ ide o posielanie zápisníc, možno v skorých ranných hodinách. Netrúfam si povedať presne, ale určite niekedy skoro po polnoci," priblížila.

Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán začne zasadať o 9.00 h.

Na Slovensku sa ráno začalo deviate referendum v histórii samostatnej SR. Týka sa zmeny Ústavy SR. Hlasovacie miestnosti sú otvorené do 22.00 h.

Máme referendum demokratické a nedemokratické? 

Asi áno, lebo takto ho dokázali rozdeliť naši najvyšší ústavní činitelia. Hlas ľudu je jednoducho proti nim....vtedy je nedemokratické, alebo ich podporuje, a to je JEDINÁ SPRÁVNA CESTA podľa tzv. JEDINEJ DEMOKRATICKEJ vlády, akú naša spoločnosť mala!

"Priatelia, keď nebude dnešné referendum úspešne, tak na 90% žiadne predčasne voľby nebudú!!!," upozornil Fedor Flašík, ktorý dopomohol k zostaveniu viacerých vlád.

"PREČO NEJDEM NA REFERENDUM. Som zásadne proti tomu, aby referendum bolo nástrojom nekorektného politického zápasu a bolo zneužívané na osobné záujmy úzkej skupiny ľudí," uviedol odvolaný premiér Heger.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa nezúčastní na sobotňajšom (21. 1.) referende o zmene ústavy v súvislosti s predčasnými voľbami. Chce tak vyjadriť svoj občiansky postoj. Zdôraznila, že rešpektuje inštitút referenda i rozhodnutie každého občana o jeho účasti. Aj neúčasťou však podľa nej možno vyjadriť postoj. Stanovisko hlavy štátu TASR poskytol jej hovorca Martin Strižinec.

AK BY TOTO REFERENDUM BOLO ZBYTOČNÉ, NESNAŽILI BY SA MU TAK URPUTNE ZABRÁNIŤ
Je až úsmevné, ako sa s blížiacim začiatkom referenda zvyšovala nervozita, panika a agresivita tých, ktorí sú proti jeho konaniu. Takto sa zamyslel vo svojich statusoch historik a politický analytik Eduard Chmelár. A nedá sa inak, iba s ním... Čítať ďalej
21 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme