Najnovší ruský hlavný bojový tank T-90M ničí ukrajinské pozície
21 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Dron nasnímal ruský hlavný bojový tank T-90M Proryv (Prielom) v akcii na frontových líniách Donbasu.

Video zobrazujúce ruské tanky T-90M v boji bolo natočené skôr v dedine Maryinka v Doneckej ľudovej republike. Obec počas prebiehajúcich bojov utrpela veľké škody. Pravdepodobne v Maryinke vznikli aj nové videá.

Ukazujú priamu paľbu na ukrajinské pozície v zničenej viacposchodovej budove zo vzdialenosti asi 300-400 metrov.

VIDEO z ÚTOKOV nájdete TU

Ruské ministerstvo obrany veľmi aktívne zavádza novú techniku ​​do zóny špeciálnej vojenskej operácie.

Hlavné bojové tanky T-90 sa používali hlavne na frontových líniách Donbasu. V decembri boli spozorované kolóny tankov, vrátane tankov T-90M, pohybujúce sa smerom k ukrajinským frontovým líniám. Podľa niektorých ruských správ dostala ruská armáda na Ukrajine v posledných mesiacoch roku 2022 okolo 200 nových a modernizovaných tankov T-90M. V januári už boli pokročilé tanky rozmiestnené v Chersonskej a Záporožskej oblasti.

Kyjev tanky nedostane, zatiaľ!
Spojenci Nemecka a Ukrajiny sa nedohodli na dodávke tankov Leopard do Kyjeva. Krajiny NATO a ich spojenci sa nedohodli na dodávke nemeckých tankov Leopard 2 Ukrajine, vyhlásil nový nemecký minister obrany Boris Pistorius. Myslia aj na... Čítať ďalej
20 | 01 | 2023 | Milan Laca

Podľa nepotvrdených správ majú Wagner PMC vo svojich službách aj neznámy počet T-90.

Tank T-90M bol vyvinutý ako súčasť vývojových prác Breakthrough-3 a je pokročilým modernizovaným modelom T-90, ktorý má vylepšené bojové a operačné vlastnosti. Počas modernizácie bol na T-90M nainštalovaný nový modul veže so 125 mm kanónom so zvýšenou odolnosťou a presnosťou. Na veži je namontovaný diaľkovo ovládaný 12,7 mm guľomet. Nový tank je vybavený vysoko automatizovaným digitálnym systémom riadenia paľby, ktorý poskytuje vyhľadávanie, rozpoznávanie, automatické sledovanie a ničenie cieľov. T-90M je vybavený systémom dynamickej ochrany „Relict“ tretej generácie a prvkami komplexu „Afganit“.

Ruská armáda nasadená na Ukrajine potvrdila, že tank T-90 preukázal svoju efektivitu ako stroj schopný zasiahnuť nepriateľa na veľkú vzdialenosť a zároveň byť spoľahlivo chránený.

Hrozí NATVRDO III. svetová vojna? DVE TRETINY svetovej populácie podporujú RUSKO! Kto bude VÍŤAZ?
„Nerozhodnosť zabíja viac našich ľudí,“ okomentoval Zelenského poradca meškanie tankov. "Jadrové mocnosti neprehrali veľké konflikty, od ktorých závisí ich osud," prízvukuje ruský exprezident Medvedev. Ukrajinci šliapu na pílu Poradca... Čítať ďalej
21 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme