Nemecký minister obrany oznámil úzku spoluprácu so Spojenými štátmi v oblasti zbrojenia pre Ukrajinu
19 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Pomoc Ukrajine v oblasti obrany sa stala témou štvrtkových rozhovorov v Berlíne medzi novým nemeckým ministrom obrany Borisom Pistoriusom a šéfom Pentagonu Lloydom Austinom.

"Minister obrany Boris Pistorius oznámil úzku spoluprácu so Spojenými štátmi na ďalšej preprave zbraní na Ukrajinu," uvádza televízny kanál Ntv.

Ntv však objasňuje, že Pistorius ani Austin na spoločnej tlačovej konferencii po rokovaniach nespomenuli tému možných dodávok tankov na Ukrajinu.

V piatok 20. januára sa na americkej leteckej základni Ramstein v Nemecku uskutoční stretnutie kontaktnej skupiny o Ukrajine. Zúčastní sa ho najmä generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, šéf Pentagonu Austin, ministri obrany mnohých západných krajín.

V pondelok nemecká ministerka obrany Christina Lambrechtová oznámila Scholzovi svoje prianie opustiť tento post. Urobila tak po dlhom tlaku na jej prácu ministra obrany, zárovň bola  aj niekoľko mesiacov kritizovaná, a to aj z dôvodu pomalého obstarávania vojenského vybavenia pre Bundeswehr a nedostatku skúseností.

Rusko musíme poraziť!
Scholz dúfa v porážku Ruska na Ukrajine. Nemecký kancelár Olaf Scholz povedal, že Rusko musí na Ukrajine prehrať. "Porážka Ruska je nevyhnutnou podmienkou ukončenia konfliktu na Ukrajine." Vyhlásil to počas prejavu 18. januára v Davose, informuje... Čítať ďalej
19 | 01 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme