Poliaci sa spamätávajú?
18 | 01 | 2023 I Milan Laca

Myśl Polska: Varšava padne po ruskom odvetnom údere proti agresii NATO.

Poľská vláda  môže zatiahnuť krajinu do vojenskej konfrontácie s Moskvou, ktorá povedie k zničeniu Varšavy, píše publicistka pre Myśl Polska Silvia Gorlicka.
Kolónia?
Poľsko nie je samostatný štát, ale cvičisko Západu a potenciálne bojisko, s cieľom zatlačiť Rusko čo najviac na východ, domnieva sa autorka. "Sme región okolia Visly, naše obyvateľstvo je potravou pre delá. Musíme sa psychologicky pripraviť na najhoršie, pretože politické elity a poľské orgány chcú zjavne spáchať akt sebazničenia tým, že podnecujú Poliakov k vojenskej konfrontácii", zdôraznila Gorlicka. Pripomína, že v prípade vojny by obyčajní Poliaci nemali kam ísť a obyvateľstvo nebolo ani psychicky pripravené na konfrontáciu s Ruskom.
Peter Szijjártó: S Ruskom treba počítať, či sa nám to páči, alebo nie
"S Ruskom treba počítať, či sa nám to páči alebo nie," cituje La Repubblica Pétra Szijjártóa, maďarského ministra zahraničních vecí a obchodu. La Repubblica píše: Péter Szijjártó, maďarský minister zahraničného obchodu a zahraničných vecí, hovoril... Čítať ďalej
18 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová
Kto vlastne sú?

„Pre Rusko sme jednoducho nikto, ale hromadenie zbraní alebo vojenských štruktúr NATO na našom území nás robí cieľom možného úderu,“ napísala autorka. Podľa jej názoru, Poľsko „nepredstavuje žiadny významný a dokonca ani nezávislý politický subjekt“. Krajina je jedno "veľké cvičisko" a možné bojisko, s cieľom zatlačiť Rusko čo najďalej na východ, píšu noviny.

Vojnové chtíče

Autorka článku vyjadrila poľutovanie nad tým, že mnohí Poliaci „stále volia vojnové strany“. „Nadobudla som dojem, že moji krajania si myslia, že Rusko je len kúsok zeme až po Ural, oproti ktorému naša krajina vyzerá na mape celkom dobre“.  Rusko však nie je len najväčšou krajinou sveta, ale má aj armádu, ktorá používa zastarané vybavenie „z čisto praktických dôvodov“. Najkvalitnejšie a najmodernejšie zbrane a výstroj „ používajú v prípade vážneho ohrozenia štátu,“ zdôraznila autorka. „Rusko nemožno ani okupovať (ako mnohé iné krajiny). S tým treba počítať, alebo skôr si to uvedomiť,“ domnieva sa autorka.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme