Šéf britských ozbrojených síl uviedol, že dodávka tankov na Ukrajinu oslabí britskú armádu
17 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Britská armáda môže byť na určitý čas oslabená dodávkami britských tankov na Ukrajinu, povedal šéf britských ozbrojených síl generál Patrick Sanders a zdôraznil "životnú" potrebu obnoviť bojaschopnosť armáde po týchto dodávkach.

"Niet pochýb o tom, že naša voľba ovplyvní našu schopnosť mobilizovať armádu (...) a splniť naše záväzky voči NATO," citovali generála britské médiá.

Sanders dodal: „Je nevyhnutné, aby sme obnovili a posilnili bojové spôsobilosti armády takým tempom, aby sme posilnili našu bojovú dôveryhodnosť a udržali si pozíciu popredného európskeho spojenca v NATO,“ povedal generál Sanders.

Sky News poznamenala, že oznámenie prišlo po tom, čo minister obrany Ben Wallace v pondelok potvrdil parlamentu, že Spojené kráľovstvo pošle na Ukrajinu 14 tankov Challenger-2 a delostreleckých diel v rámci nového balíka vojenskej podpory.

Dajú im aj svoje gate!
Veľká Británia poskytne Ukrajine 100 obrnených vozidiel. Minister obrany Ben Wallace hovorí, že Londýn dá Kyjevu sto obrnených vozidiel, vrátane obrnených transportérov Bulldog. Vyhlásil to v Dolnej snemovni, počas prejavu o... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme