Ruské bombardéry dorazili do Bieloruska na cvičenie (VIDEO)
17 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Štátne médiá v Bielorusku informovali v utorok o prílete ruských bombardérov Su-34 do republiky.

"Su-34 ruských vzdušných síl dorazili na spoločné taktické letové cvičenie v Bielorusku," uviedol vo vyhlásení bieloruský štátny televízny kanál ONT.

Ministerstvo obrany Bieloruska už skôr informovalo o príchode nových posádok ruských vojenských pilotov, aby sa zúčastnili spoločného taktického letového cvičenia.

V pondelok 16. januára sa začalo spoločné taktické letové cvičenie leteckých jednotiek ozbrojených síl Bieloruska a Ruska, ktoré sú súčasťou leteckej zložky regionálneho zoskupenia vojsk (síl) . Z ruskej strany sa zúčastňuje vojenská formácia vzdušných a kozmických síl.

VIDEO Su-34:

Cvičenie prebieha na území republiky, zapojené sú všetky letiská a cvičiská Vzdušných síl a Síl protivzdušnej obrany Ozbrojených síl Bieloruska.

Hlavným cieľom cvičení je zvýšenie operačnej kompatibility pri spoločnom plnení úloh bojového výcviku. V jeho priebehu sa plánuje vypracovať celý rad otázok, medzi ktoré patrí: vykonávanie leteckého prieskumu, spoločné hliadkovanie vzdušného priestoru pozdĺž štátnej hranice, letecká podpora zoskupení vojsk. Účastníci cvičení tiež vypracujú pristátie taktických výsadkových jednotiek, dodávku tovaru a evakuáciu ranených.

Šéf britských ozbrojených síl uviedol, že dodávka tankov na Ukrajinu oslabí britskú armádu
Britská armáda môže byť na určitý čas oslabená dodávkami britských tankov na Ukrajinu, povedal šéf britských ozbrojených síl generál Patrick Sanders a zdôraznil "životnú" potrebu obnoviť bojaschopnosť armáde po týchto dodávkach. "Niet pochýb o... Čítať ďalej
17 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme