Ďalšie KOMPLIKÁCIE? Úrady v USA preverujú súvislosť medzi MŔTVICOU a VAKCÍNOU proti covidu
16 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Americký bezpečnostný monitorovací systém upozornil, že posilňujúca dávka vakcíny proti covidu upravená na typ vírusu omikron amerického výrobcu liekov Pfizer Inc (PFE.N) a jeho nemeckého partnera BioNTech by mohla súvisieť s určitým typom mozgovej mŕtvice u starších dospelých, informuje RTVS.

Podľa tlačovej agentúry Reuters to vyplýva z predbežných údajov, ktoré analyzovali americké zdravotnícke úrady. Iné štúdie však podobný problém nehlásia. V Európe bolo podľa Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) podaných bivalentných vakcín asi 16,1 miliónov dá­vok.

Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) a Americká lieková agentúra (FDA) v piatok (13. 1.) informovali o odhalení možného bezpečnostného problému. Ľudia nad 65 rokov mali väčšiu pravdepodobnosť, že dostanú 21 dní po očkovaní posilňujúcu dávkou Pfizer/BioNTech cievnu mozgovú príhodu.

Cievna mozgová príhoda, ľudovo mozgová mŕtvica, je spôsobená upchatím tepien, ktoré privádzajú krv do mozgu.

FDA a CDC zároveň upozornili, že ďalšie veľké štúdie aj záznamy z iných krajín tento bezpečnostný problém neodhalili. Celá záležitosť podľa nich vyžaduje ďalšie šetrenie. O podobných prípadoch mŕtvic neinformovalo ani Európske centrum pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC).

Spoločnosti Pfizer a BioNTech vo svojom vyhlásení uviedli, že ich informovali o správach týkajúcich sa možnej súvislosti mozgových príhod u ľudí starších ako 65 rokov s očkovaním ich vakcínou.

„Ani Pfizer, ani BioNTech, ani CDC či FDA neodhalili podobné zistenia v mnohých ďalších monitorovacích systémoch v USA a na celom svete. Neexistujú žiadne dôkazy, ktoré by viedli k záveru, že cievna mozgová príhoda súvisí s používaním vakcín proti covidu od týchto spoločností, dodali Pfizer s BioNTechom.

Dr. Lakota o medicínskych debi..ch, ktorí nás viedli do pekla a bude ešte horšie
Dr. Lakota sa stal v čase vypuknutia pandémie Covid 19 neželanou osobou. Dokonca bol zaradený k šíriteľom hoaxov. Dnes sa ukazuje, aj vďaka štúdie „Nadúmrtnosť na COVID-19 v kontexte rozhodnutí zdravotnej politiky 2020-2022,“ že mal v mnohom... Čítať ďalej
15 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme