Babiš označil výsledok prvého kola volieb za fantastický
14 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Kandidát na českého prezidenta a bývalý český premiér Andrej Babiš označil výsledok prvého kola prezidentských volieb, v ktorom sa podľa predbežných výsledkov umiestnil na druhom mieste, za fantastický. TASR o tom informuje podľa spravodajskej televízie ČT24.

"Mám obrovskú radosť. Ako kandidát hnutia ANO sme dosiahli famózny výsledok. Dostal som o viac než 500.000 hlasov ako hnutie ANO vo voľbách do snemovne v roku 2021," uviedol Babiš na tlačovej konferencii. Poďakoval voličom, svojej manželke a deťom, hnutiu ANO a svojmu tímu.

Zároveň zagratuloval "provládnemu kandidátovi" Petrovi Pavlovi i Danuši Nerudovej. Babiš však nerozumie, prečo ho Nerudová označila za zlo. "Ja som venoval našej krajine viac ako desať rokov svojho života. Nemusel som ísť do politiky... Korupciu, proti ktorej som bojoval a prečo som založil hnutie, neznášam. Za našej vlády žiadna korupcia nebola," uviedol.

Po sčítaní vyše 99 percent hlasov získal Pavel zatiaľ 35,26 percenta hlasov a predbehol tak Babiša, ktorý je tesne za ním si ziskom 35,13 percenta hlasov. Danuše Nerudová zatiaľ získala 13,9 percenta hlasov zúčastnených voličov.

SNS iniciuje v najbližšom období stretnutie mimoparlamentných politických strán
Slovenská národná strana (SNS) iniciuje v najbližšom období stretnutie mimoparlamentných politických strán, ktoré sú relevantné a ktorých lídri sa na prvom stretnutí nepohádajú. Uviedla to SNS na sociálnej sieti. Predseda SNS Andrej Danko oslovil... Čítať ďalej
14 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!